Secrete pentru albirea dinților

Dacă din oglindă nu îți mai zâmbește șiragul de dinți strălucitori de odinioară și încă ești convins că mai poți face ceva până să ajungi să îți albești dinții la dentist, ai dreptate să gândești așa.

Există câteva trucuri care îți pot albi zâmbetul, conform kutegroup.com. Unul dintre ele implică, bineînțeles, sarea, care se folosește în loc de pastă de dinți. Un altul bicarbonatul de sodiu, care se adaugă în pastă de dinți obișnuită, rezultatele devenind vizibile în decurs de 4 săptămâni.

La fel de bine poți folosi suc de lămâie când te speli pe dinți, sau peroxid de hidrogen, cu acesta din urmă spălându-te, timp de 1 minut, în fiecare zi. Rezultatele apar foarte rapid.

N-ar trebui să pierzi din vedere căpșunile, care conțin acid malic, ce acționează ca un agent de albire, dizolvând petele de la suprafața smalțului dinților. Poți încerca chiar să faci o pastă dintr-o căpșună și jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, pe care să o aplici pe dinți și să o lași timp de 5 minute. Spală cu pasta de dinți imediat după.

Unele alimente, cum este cazul merelor, țelinei și morcovilor îndepărtează depozitele în mod natural, stimulând secreția de salivă.

Cât despre ceai, cafea, vin și fructe roșii, acestea afectează strălucirea danturii. Pentru a preveni eventualele pete, spală-te pe dinți imediat sau bea apă.

      Articole recomandate