Salariu lunar de 100 de mii de lei. Directori moldoveni cu salarii de zeci de mii de lei

Directorul Băncii de Economii, Grigore Gacikevici, are un venit lunar de zece ori mai mare decât președintele statului. Potrivit unor informații oficiale, comunicate ca urmare a solicitării făcute de premierul Vlad Filat, Gacikevici primește de la locul de muncă câte 100 de mii de lei pe lună.

Fostul director al Aeroportului, Roman Podcorîtov, care și-a dat recent demisia, a avut în 2011 venituri de 827 de mii de lei, ceea ce înseamnă că Podcorîtov avea un venit de 69 de mii de lei lunar.

Asta în situația în care salariul pe întregul an a constituit 328 de mii de lei, iar o jumătate de milion de lei fostul șef de la Aeroport l-a obținut din sporuri și prime.

Totodată, salariul directorului Moldtelecom, Vitalie Iurcu, este de 50 de mii de lei lunar. Și directorul Tutun CTC are un venit de invidiat, trecându-și lunar în cont, în medie, câte 37 de mii de lei. În „top” mai intră și directorul ANRE, Victor Parlicov, cu un venit lunar de 44 de mii de lei, șeful Agenţiei de Reglementare în Telecomunicaţii, Sergiu Sâtnic, cu 36 de mii de lei lunar, și guvernatorul Băncii Naţionale, Dorin Drăguţanu, cu 34 de mii de lei.

      Articole recomandate