Ruşii divorţează prea uşor: Premierul Medvedev vrea să schimbe legea

divort-rusia

În Rusia se divorţează cu prea multă uşurinţă: premierul Dmitri Medvedev, a anunţat susţinerea proiectului de lege, care ar putea introduce taxe usturătoare pentru cei ce hotărăsc să desfacă oficial căsătoria.

Potrivit unui studiu elaborat de catre specialiştii ONU, Rusia se află pe locul 15 în lume, în clasamentul ţărilor cu cea mai ridicată rată a divorţurilor solicitate de femei şi pe locul 28, ca rată a cererilor de divorţ înaintate de barbaţi.

În opinia premierului rus, Dmitri Medvedev, soluţia la această problemă este foarte simplă: pentru diminuarea numărului de divorţuri, ar fi suficient să se introducă taxe corespunzătoare, ceva mai piperate.

Iată de ce, primul ministru a anunţat oficial susţinerea propunerii de lege, care va transforma desfacerea căsătoriei într-o acţiune mult mai costisitoare decât până acum.

Argumentele sunt cât se poate de limpezi: puneţi-vă bine mintea la treabă înainte de a vă căsători, altfel vă va ustura la buzunar mai târziu”, a explicat Medvedev.

Propunerea de lege prezentată de senatori, prevede creşterea costurilor divorţului, de la 400 de ruble (cca 9 euro), la nu mai puţin de 30 de mii de ruble (cca 700 de euro).

Iniţiativa a fost lansată la numai câteva luni după ce, chiar şi preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat oficial decizia de a divorţa de soţia sa, Ludmila, deşi casnicia lor a durat aproape trei decenii.

 Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate