România, sub stăpânirea zăpezii!

Codul portocaliu de ninsoare si viscol a depasit orice asteptari. Intrarile si iesirile din Bucuresti au fost blocate, la fel ca in cateva localitati din sud-estul tarii. Mii de oameni au ramas blocati in masini mai bine de 20 de ore, asteptand echipele de interventie. 

Pentru deszapezire au fost scosi pe strazi si soldatii. Mai mult, dupa ce autospecialele au ramas blocate in nameti, s-a apelat la tancuri.

Autoritatile au anuntat ca in statiunile montane au ramas blocati circa 10 mii de turisti. Traficul aerian, feroviar si rutier este practic paralizat. Dupa amiaza, un tren cu pasageri a deraiat, insa, din fericire, accidentul nu a fost unul grav.

 

Traficul feroviar este foarte îngreunat de condiţiile meteo nefavorabile. Un tren de călători este blocat de aproape 8 ore, lângă Vatra Dornei. CFR Călători a anunţat că 12 trenuri au fost anulate, iar alte 6 sunt blocate din cauza poleiului depus pe firele de contact sau a copacilor care au căzut pe liniile de cale ferată.

17 curse aeriene au fost anulate pe Aeroportul Otopeni, cât despre traficul rutier, acesta se desfăşoară cu dificultate pe mai multe drumuri, iar tamponările se ţin lanţ.

În mai multe zone, circulaţia este dată peste cap din cauza ninsorilor. În continuare, se circulă cu dificultate pe Autostrada A2 care leagă Bucureştiul de Constanţa, iar în Bucureşti s-au înregistrat zeci de tamponări.Poliţia le recomandă conducătorilor auto să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi să fie prudenţi, să nu pornească la drum decât dacă este absolut necesar, pentru că orice deplasare, în astfel de condiţii meteorologice, implică mari riscuri.

În capitala României, traficul a fost îngreunat pe mai multe bulevarde şi străzi după ce pe carosabil s-a format polei. Numai în ultimele 24 de ore, în Bucuresti au fost înregistrate 53 de accidente.

 

Vremea rea a făcut prima victimă. Un bărbat a murit în maşină, după ce a rămas blocat între Călugăreni şi Adunaţii Copăceni.
Bărbatul se afla în maşină alături de soţia sa, care a fost transportată la spital în şoc hipotermic.

 

Iar calvarul nu se opreşte aici. Meteorologii anunţă, în zilele următoare, temperaturi scăzute, vânt şi ploi.

 

 


Viscolul stăpâneşte sudul ţării. Mai multe curse aeriene au avut întârzieri

      Articole recomandate