Riscurile curiozităţii în lumea animalelor – satiră cu final neaşteptat (Video)

Riscurile curiozităţii în lumea animalelor sunt mai mari decât s-ar putea crede, aşa cum rezultă şi din animaţia cu final neaşteptat, realizată de Bird Box Studio.

Intitulată „Wildbeast”, această satiră comprimată într-un minut de animaţie fără cuvinte, reuşeşte să transmită un mesaj clar vizând preţul aplicării conceptului „să nu crezi până nu vezi”, în natură.

Lecţia de viaţă şi de moarte, din lumea necuvântătoarelor, condimentată cu ridicolul unei situaţii greu de imaginat, are de fapt, un deplin corespondent în lumea reală, plasându-se la baza procesului a ceea ce ne-am obişnuit să denumim în mod prozaic, „selecţie naturală”.

Pentru toţi cei ce se confruntă în viaţa de tote zilele, cu sălbăticia unor circumstanţe de junglă citadină, iată în cele ce urmează, un instrument care le-ar putea servi drept stimul pentru o conduită preventivă.

Iar pentru ceilalţi, doar un filmuleţ care se limitează poate, să le aducă un zambet în colţul buzelor, reflectând, fie chiar şi pentru câteva momente, asupra privilegiului de care se bucură.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate