Revelațiile unui tată tânăr, care a reușit să trăiască c-un bebeluș

1. Apartamentul devine extrem de periculos.

Tot ce se află la un metru deasupra podelei sau va fi distrus, sau va deveni un instrument pentru distrugerea altui obiect. Iar toate tehnicile de educare a copilul se vor reduce la o singură sarcină: să salveze copilul de la eventuale traume și răni.

2. Somnul- noua fantezie erotică.

Cel puțin șapte ore de somn sănătos sunt mai dorite și mai minunate decît o baie cu Jessica Alba. Cel puțin, încă mai ai acel minim de puteri pentru a ajunge la pat și a te prăbuși în el.

3. Vei recunoaște toate neajunsurile tale în caracterul copilului.

Îți amintești cît de capricios erai în copilărie și cum îți manipulai părinții? Acum ți-a venit rîndul – nivelul obrăzniciei copilului va corespunde celui de-al tău în copilărie, sau va fi chiar îndoit. E ca o oglindă curbată mică și marea justiție într-un singur flacon.

4. Pe de altă parte, vei fi un ideal pentru fiica ta.

Vești bune – poți deveni idealul bărbătesc pentru fiica ta și participa la formarea preferințelor sale pentru bărbați în general. Și dacă vrei ca în viitor să ai un ginere decent, încearcă să dai tonul și să-l menții la nivel.

5. Vei afla că nu totul depinde de tine.

Cînd, pentru prima dată, vei scăpa copilul din mîini și el se va lovi cu capul de podea (exact, nu “dacă”, ci anume “cînd”), te vei ruga să nu să se întîmple nimic. Chiar dacă niciodată n-ai știut o singură rugăciune și n-ai crezut în nimeni și nimic.

6. Va trebui să-ți asumi și responsabilitățile “rele.”

Copilul va crește și, în același timp, va învăța să manipuleze cu cei din jur. Și dacă nu vrei ca ultimatum-urile să devină obișnuință, va trebui să înveți și să comanzi, și să pui la colț, și să spui “nu”. Neplăcut, desigur, dar uneori va fi nevoie de asta.

7. Timp liber există numai atunci cînd copilul doarme.

Copilul tău este un adevărat angajator. Dar el nu cunoaște despre existența Codului Muncii, nu știe nici de concediu, nici de vacanțe, nici de week-end.

8. ”Mic” nu e sinonim cu ”liniștit.”

Chiar dacă copilul tău este încă foarte mic și îl poți ține cu ușurință într-o singură mînă, volumul vocii sale la anumite ore poate depăși volumul sirenei poliției.

9. Aceleași desene animate pot fi vizionate în fiecare săptămână.

Iar dacă desenul animat este foarte bun – se permite încă de 50 de ori.

10. Înveți să negociezi pînă și cu teroriștii.

Acum el vrea o jucărie și peste o clipă n-o mai vrea, apoi din nou vrea o jucărie, dar alta. I s-a preparat să mănînce una, dar el vrea alta. Vei învăța cum să negociezi ca un profesionist cu copilul, cu educatorii, precum și cu părinții altor copii. Și o vei face fără nervi și cu o voce moale.

11. Dar ține minte: fericirea există.

Sentimentele și emoțiile copiilor sunt întotdeauna luminoase și autentice. Și tu alături de ei retrăiești totul mai intens și mai puternic. Și cît de cinic n-ai privi lumea, uneori, mișcat, îți vei șterge lacrimile de bucurie din ochi. Acest lucru este normal și chiar merită.

12. Ești căluț, ihaaa.

Yupi!

Hai să fim prieteni

Cu fiecare like noi devenim mai buni

Abonează-te!

Lasă-ne adresa ta de e-mail, iar noi vom avea grijă să primești cele mai bune articole de pe Yupi.md

      Articole recomandate