Reţeta fericirii de la un doctor celebru. “Nu vă risipiţi forţele pentru oamenii care nu vă iubesc!“

 

Andrei Kurpatov poate fi numit cu îndrăzneală drept psihoterapeut popular. Acest doctor a ajutat o mulţime de oameni. Psihologia şi legile sale complicate niciodată nu au mai fost atât de accesibile!

Vă propunem cele mai bune sfaturi ale omului care cunoaşte cum să rezolve principalele probleme psihologice. Fericirea dvs depinde, fără îndoială, doar de dvs!
Citiţi cu atenţie aceste recomandări: ele vă vor ajuta să vă schimbaţi atitudinea faţă de multe lucruri importante…

Despre responsabilitate
Niciodată nu pune pe umerii altora responsabilitatea pentru ceea ce se petrece în viaţa ta. Înţeleg că ispita este mare, dar trebuie să luaţi hotărârea interioară: “Eu sunt autorul greşelilor mele şi al succeselor mele“. Astfel veţi căpăta puteri pentru a schimba lucrurile.

Despre iluzii
Renunţaţi la iluzia că vă stă în puteri să îi schimbaţi pe oameni. Undeva în subconştient fiecare dintre noi suferă de această înşelare naivă, care în realitate poate deveni suferinţă reală. Doar circumstanţele schimbă oamenii, restul sunt nişte greşeli de percepţie. Nu-i judecaţi pe cei din jur conform aşteptărilor dvs şi atunci, la un moment dat, chiar veţi primi plăcere de la felul lor de a fi.

Despre dragoste
Oamenilor din ziua de astăzi li se pare că ei au la dispoziție o infinitate de persoane din care să o poată alege pe cea ideală şi ireproşabilă. Iluzia alegerii nemărginite este o înşelare cumplită. Poate nu fiecare om, dar cel puţin fiecare al doilea ascunde în sine ceea de ce avem nevoie de fapt. E naiv să aşteptăm “întâmplarea fericită” căci ne apucă bătrâneţile.

Despre slăbiciune
Este o situaţie tristă, dar nu avem ce face: oamenii din jur au nevoie ca noi să fim puternici. Nimeni nu ne vrea slabi, istoviţi, deprimaţi, cârtitori. Dacă vedem că cei din jur au alte aşteptări, s-ar putea să ne înşelăm. Împăcaţi-vă cu ideea că această regulă funcţionează mereu. Cugetaţi puţin, trageţi adânc aer în piept şi veţi vedea că acesta nu este un motiv de întristare.

Despre muncă
Fiecare dintre noi îşi doreşte să se pensioneze și să aibă o astfel de pensie care să-l scutească de grijile financiare viitoare, şi cu cât mai repede – cu atât mai bine. Aceasta e o himeră, dar nu pentru că nu există pensie fără griji, ci pentru că omul are nevoie să lucreze. Dacă veţi conştientiza acest fapt, munca zilnică o să înceapă să vă aducă bucurie.

Despre copii
Noi naştem copii pentru a înţelege ce este iubirea adevărată, pentru a o trăi pe propria piele şi chiar pentru a deveni noi înşine o iubire adevărată.

Despre probleme
Învăţaţi să diminuaţi problemele, nu să le exageraţi. Chiar subconștientului nostru îi este mai bine să audă că problema este măruntă decât că este gigantică. Şi în loc să vă gândiţi că “Viaţa mea nu are sens” e mai bine să înţelegeţi că de fapt problemele dvs nu au sens. Dacă noi suntem în stare cu atâta uşurinţă să ne depreciem propria viaţă, de ce n-am face asta faţă de problemele cu care ne ciocnim?

Despre bunătate
Niciodată nu pierdeţi timp şi efort cu cei cărora nu le pasă de voi şi mai ales cu cei care nu vă iubesc. În această lume există o mulţime imensă de oameni alături de care viaţa poate fi o adevărată bucurie. Fiţi buni şi deschişi cu toţi, nu veţi pierde nimic din asta.

Într-adevăr, oamenii devin nefericiţi nu din cauza unor evenimente, ci din cauza atitudinii faţă de ele. Iar atitudinea ne-o putem schimba spre bine oricând!

via

      Articole recomandate