Patru lucruri care îți pot distruge relația!

Uneori, oricât de puternică este o relație, va trece prin anumite provocări. Neînțelegerile și conflictele sunt lucruri obișnuite în viață și cu siguranță vor apărea. Iată patru din cele mai comune surse de conflict într-o relație.

1. Când ai așteptări de cum ar trebui să fii iubit/ă

Iubirea și acceptarea sunt niște dorințe naturale. Când dorințele devin așteptări, de obicei duc la dezamăgiri. Adevărul este că nimeni nu te poate iubi atât cum vrei tu să fii, pentru că nimeni nu poate să fie ca tine. Fiecare iubim o persoană pe baza percepției noastre despre iubire. Așa că, partenerul tău te iubește așa cum știe, simte și percepe noțiunea de iubire.

2. Când lași experiențele din trecut să îți contureze concepția despre iubire

Tu și jumătatea ta aveți experiențe de viață diferite. Nu ați avut aceiași părinți, experiențe din copilărie, domiciliu etc., așa că este normal ca ambii să aveți diferite perspective și convingeri despre cum ar trebui să fie o relație. Undeva la mijloc este de fapt adevărul despre cum puteți face tot posibilul ca relația să meargă.

3. Când permiți nevoii de a avea mereu dreptate să devină mai importantă decât nevoia de a fi fericit/ă

Una dintre cele mai mari provocări ale unei relații este nevoia de a avea mereu dreptate. Această nevoie provoacă multe conflicte și neîncredere. Are un impact negativ asupra comunicării, cooperării în problemele financiare și în viața sexuală a unui cuplu.

4. Când ignori probleme importante

Multe din problemele unei relații sunt ignorate, trecute cu vederea și îngropate din cauza vieții de zi cu zi. Rutina zilnică lasă prea puțin timp sau energie pentru discuțiile dintre parteneri. Poate că vă este teamă de confruntări sau conflicte, sau poate pur și simplu nu aveți timp să discutați și să rezolvați problemele. Ignorarea problemelor va duce la provocări și probleme mai mari în viitor.

via

      Articole recomandate