Republica Moldova se numără în top 10 după viteza de acces la internet

internet-chisinau

Republica Moldova se plasează pe locul 7 între 186 de state ale lumii după viteza de încărcare pe Internet şi pe locul 16 după viteza de descărcare, potrivit studiilor NetIndex.

Potrivit Adevărul Moldova, peste 57% din populaţia de la oraşe accesează internetul, iar la sate – 45%, anunţă ministerul Tehnologiei Informaţiei. Cei mai activi navigatori sunt tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani. Mai mult de jumătate din gospodăriile casnice dispun de cel puţin un calculator conectat la Internet, iar aproape 40% din utilizatorii de internet fac cumpărături on-line.

Bucură faptul că internetul nu mai este folosit preponderent pentru Skype. 46% din moldoveni îl utilizează pentru a se informa, iar 30% – în scopuri educaţionale. Suntem lideri în regiune şi după numărul «nativilor digitali», persoane care nu îşi imaginează viaţa în afara spaţiului virtual”, a menţionat ministrul Tehnologiei Informaţiei, Pavel Filip.

Anual, pe 29 octombrie este marcată Ziua Internaţională a Internetului, dedicată cercetătorilor americani care cu 43 de ani în urmă a reuşit să transmită un mesaj de la un calculator la altul, punând astfel bazele reţelei care va fi cunoscută mai târziu ca Internet.

      Articole recomandate