Renaşterea unui simbol: Cum arată locul tragediei de la 11 septembrie 2001

La mai bine de un deceniu de la tragedia care a distrus turnurile World Trade Center din New York, încep să se vadă rezultatele modificărilor făcute de autorităţile americane la locul tragediei.

La „Ground Zero”, aşa cum este denumită zona în care erau amplasate turnurile gemene, este în curs de construire un alt ansablu de clădiri, numit „One World Trade Center”, scrie dailymail.co.uk.

Turnul simbol al zonei este „Freedom Tower/Turnul Libertăţii”, care are deja 90 de etaje şi se distinge printre celelalte clădiri din jur. Până anul trecut, muncitorii au adăugat clădirii câte un etaj în fiecare săptămână, însă de atunci lucrul a încetinit din cauza vremii ploioase şi a vântului puternic din vârful clădirii.

Clădirea va avea la final 110 etaje şi o structură cu înălţimea de 417 metri, în vârful căreia se va afla o spirală ce va duce înălţimea finală a clădirii la 514 metri. La finalizarea sa, programată pentru 2013, „Freedom Tower” va fi cea mai înaltă clădire din Statele Unite şi una dintre cele mai înalte din lume.

Noul complex World Trade Center va cuprinde alte trei clădiri de birouri şi un muzeu în memoria victimelor atentatelor de la 11 septembrie.

În atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 de la turnurile World Trade Center şi Pentagon au murit aproape 3.000 de oameni.

      Articole recomandate