Automobilul electric care atinge 100 de kilometri pe oră în trei secunde

Tesla Roadster este cel mai cunoscut automobil sport electric construit pe baza unui Lotus, insa compania PG intentioneaza sa schimbe situatia prin noul Elektrus.

Masina sport a fost prezentata recent la Berlin si are o caroserie din materiale compozite, o parte frontala agresiva, cu amanunte imprumutate de la Maserati GranTurismo si Veritas RS III, faruri cu lumini LED, un difuzor de aer posterior si panouri solare care ajuta la reincarcarea acumulatorilor.


Acestea sunt aproape toate informatii disponibile in acest moment despre acest automobil electric. Se mai stie doar ca are o autonomie de 350 kilometri si ca poate accelera de la 0 la 100 km/h in mai putin de 3 secunde, inainte de a atinge viteza maxima de 300 km/h.

Poate cea mai interesanta posibilitate oferita este cea prin care soferul poate alege intre mai multe sunete ale motorului, redate apoi de sistemul audio performant al masinii.

Unul dintre aceste sunete imita un motor V8 sau cel al unei masini de Formula 1. Elektrus va intra in productia de serie spre finalul acestui an.


 

      Articole recomandate