Recomandări: Filmele lunii decembrie

Încep filmele de Oscar, iar 2012 își ia la revedere cu explozii și lupte corp la corp. Azi începe o lună bogată, cel puțin din punctul de vedere al filmelor pregătite pentru premiera în cinematografe.

Află recomandările noastre din materialul de mai jos:

Omul cu pumni de fier

Quentin Tarantino prezintă Omul cu pumnii de fier, o aventură inspirată de filmele clasice de kung-fu, în viziunea colaboratorilor săi de cursă lungă, RZA şi Eli Roth.Aflat pentru prima dată în postura de regizor şi protagonist al unui film de lung metraj, RZA, alături de o distribuţie de vedete internaţionale, în frunte cu Russel Crowe şi Lucy Liu, spune povestea spectaculoasă a unor războinici şi asasini, precum şi a unui erou singuratic din China secolului al nouăsprezecelea, care trebuie să facă front comun pentru a distruge un clan de trădători care vrea să-i lichideze pe toţi.

 

Motoare sfinte

Tot weekendul următor este și momentul când se lansează Holy Motors/Motoare sfinte, film ce a făcut senzație la Cannes și e deja considerat una dintre cele mai originale producții ale lui 2012. Motoare sfinte prezintă o zi din fantastica viață a unui bărbat, care se schimbă de la o oră la alta, așa cum un asasin trece de la o țintă la alta. Când bărbat, când femeie, când tânăr, când bătrân. Un film atât de dezlănțuit și greu de descris în cuvinte ar fi bine să fie văzut pe marele ecran pentru o experiență completă.

 

Hobbitul: O călătorie neașteptată
Nu mai e nevoie să o spunem: prequelul la trilogia Stăpânul inelelor este cel mai așteptat film al sfârșitului de an. Peter Jackson se întoarce în lumea lui J.R.R. Tolkien pentru a spune povestea blajinului Bilbo (Martin Freeman), pornit în aventura vieții sale alături de 13 pitici chitiți să-și recupereze tezaurul din măruntaiele Muntelui Singuratic.

Cum sursa literare este puțin cam străvezie pentru trei lungmetraje, cu siguranță Jackson a aruncat mult mai multe informații în acest prim film The Hobbit (celelalte vin în decembrie 2013 și 2014), durata premierei din 14 decembrie fiind de două ore și 40 de minute! Noi de-abia așteptăm să ne reîntâlnim cu Gollum și să vedem cum arată pe ecran concursul de ghicitori dintre el și Bilbo.

 

Anna Karenina
Nu doar Hobbitul: O călătorie neașteptată are șanse la Oscarurile de la anul, ci și Anna Karenina, ecranizarea lui Joe Wright după romanul lui Tolstoi. În rolul titular o să vezi pe Keira Knightley, iar cronicile au numai cuvinte de laudă cu privire la stilul ecranizării, costume și scenografie, așa că ne așteptăm ca Anna Karenina să arate cât se poate de bine pe marele ecran.

 

Viața lui Pi
O săptămână mai târziu vine Viața lui Pi, care cu siguranță va fi nominalizat la Cel mai bun film la Oscar 2013. Producția lui Ang Lee nu a fost lăudată doar pentru că aduce pe ecran unul dintre cele mai iubite romane ale ultimului deceniu, ci și pentru modul revoluționar și captivant în care folosește tehnologia 3D. Știi probabil povestea: Pi Patel, un adolescent indian, are parte de o aventură nemaivăzută când transatlanticul său se scufundă, iar el ajunge pe o barcă de salvare împreună cu un tigru de Bengal.

 

Jack Reacher
Terminăm anul pe umerii lui Tom Cruise. Poate cunoști romanele polițiste ale lui Lee Child, cu Jack Reacher drept progatonist, și poate cârtești împotriva alegerii micului Cruise în rolul unui munte de om, dar poate ar fi o idee să-i dai o șansă. Autorul spune că actorul surprinde esența personajului și că aceasta e mult mai importantă decât fizicul.

Subiectul se învârte în jurul unui fost lunetist din armata SUA care ajunge după gratii după ce cinci oameni nevinovați sunt uciși în piața unui orășel din Indiana. Chestionat de poliție, suspectul nu spune decât atât: „aduceți-l pe Jack Reacher”.

 

The Words
Primul roman publicat de Rory Jansen (Bradley Cooper) stârneşte o furtună de admiraţie aşa cum se întâmplă o dată într-o generaţie; lumea literară, dar şi imaginaţia publicului sunt luate cu asalt de acest debut: prietenii o recomandă fără să ezite, criticii literari sunt entuziasmaţi; peste tot se vorbeşte despre această carte, iar Rory devine un star al literaturii. Charismatic, talentat, inteligent, tânărul scriitor pare să le aibă pe toate: o viaţă frumoasă, o soţie care îl adoră, o lume întreagă aşernută la picioarele sale.

 

This Is 40

Noua poveste a lui Judd Apatow ne face cunoştinţă cu cuplul Pete şi Debbie când aceştia se apropie de un prag nedorit: de vârsta de 40 de ani.

 

Seven Psychopaths

Scenaristul şi regizorul laureat cu Oscar Martin McDonagh ne prezintă o comedie neagră înecată în sânge şi burduşită cu vedete.
Marty (Colin Farrell) este un scenarist care visează să-şi ducă la bun sfârşit scenariul “Şapte psihopaţi”. Billy (Sam Rockwell)  este cel mai bun prieten al lui Marty, actor fără slujbă şi hoţ de căţei  cu jumătate de normă, care ţine morţiş să-l ajute pe Marty, cu orice preţ.

Care ți se pare cel mai interesant film al lunii decembrie?

      Articole recomandate