Râul Verzasca din Elveţia, cel mai limpede din lume

La o primă vedere ai putea spune că este vorba de o pictură, atunci când vezi o imagine a Râului Verzasca, dar în realitate el chiar există!

Un râu mai cristalin decât Verzasca din Elveţia s-ar putea să nu existe. Cu ochiul liber se poate observa la peste 10 metri adâncime, atât este el de limpede.

Râul Verzasca are o lungime de 30 de kilometri şi este renumit în lumea întreagă datorită culorii turcoaz a apei.

În apă eşti într-un alt univers, unul minunat, care îţi oferă privelişti spre lumea exterioară aşa cum sunt ele de fapt. Nimic nu alterează lumea de la suprafaţă.

Tocmai de aceea mulţi fotografi s-au înghesuit să imortalizeze peisajele, aşa cum se văd de la suprafaţă, ba chiar invers, din interiorul apei.

 

Frumuseţea naturii îţi oferă impresia că ai în faţa ochilor o pictură în ulei sau a unui artist modern. Să nu uităm că se află şi în apropierea Munţilor Alpi, ceea ce îi conferă peisajului o şi mai mare somptuozitate.

În zonă, rocile în culori vibrante au format jacuzzi naturale, unde turiştii se răsfaţă în voie. Locul este popular şi în rândul celor care sunt pasionaţi de scufundări sau chiarbungee jumping.

Aici s-a filmat chiar scena de deschidere din pelicula ”  James Bond Golden Eye „, ce a durat 7,6 secunde şi a fost o săritură de pe barajul Verzasca (cel mai mare baraj din Europa) de la 220 de metri.

Elveţianul Claudio Gazzaroli este unul dintre fotografii care au reuşit să imortalizeze frumuseţea locului.

   

      Articole recomandate