Proiectul „StopHam!” a început în Moldova! (Video)

Inițiatorii acțiunii „Stop Grosolăniei pe Drumuri!”, membri ai organizației nonguvernamentale „Forum”, doresc să atragă atenția la numărul ridicat de parcări neregulamentare în R. Moldova, în special în capitală.

O tură de razii s-a terminat și s-au obținut rezultate – șoferi supărați, polițiști care se împotrivesc inițiativei și trecători care se bucură că, în ciuda faptului că organele ordinii publice nu prea sancționează staționările și parcările neregulamentare, sunt alte organizații care luptă pentru respectarea drepturilor pietonilor.

În această ordine de idei, voluntarii înarmați cu abțibilduri pe care scrie „Parchez cum vreau. Nu-mi pasă de voi!” și actele care permit astfel de activități au cutreierat străzile Chișinăului în căutarea încălcărilor, care nu au fost greu de găsit.

Scopul principal al campaniei este atragerea atenției asupra unei probleme stringente care constă în ignorarea de către Poliția rutieră a parcărilor și staționărilor în spațiile interzise și motivarea sau impunerea șoferilor să respecte legea. Dacă sancționările nu sperie – amenda poate ajunge la 10 unităţi convenţionale cu aplicarea a două puncte de penalizare -, atunci măcar rușinea!


Contrar previziunilor echipei inițiatoare, nimeni din participanți nu a avut de suferit, iar aparatele de fotografiat au rămas întregi.

      Articole recomandate