Programul festivităţilor de Ziua Independenţei la Chişinău

Sărbătoarea Naţională „Ziua Independenţei Republicii Moldova” va fi marcată la Chișinău, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, printr-un amplu program festiv.
Astfel, la ora 09:00 va avea loc depunerea de flori la monumentul Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, după care se va desfășura festivitatea de inaugurare dedicată sărbătorii naţionale „Ziua Independenţei Republicii Moldova”.

Începând cu ora 10:00, pe scena din PMAN, va avea loc un concert dedicat Sărbătorii Naţionale, cu generciul „Mamă, Tu eşti Patria mea…”, organizat de Centrul Republican pentru Copii şi Tineret ”ARTICO”.

Între orele 11:00 și 12:50, Centrul naţional de creaţie populară, cu susținerea colectivelor artistice din republică, vor prezenta programul muzical-coreografic „Sfântă ni-i casa”.

La ora 13:00 în PMAN, Biroul Relaţii Interetnice al Republicii Moldova va prezenta programul etnocultural „M-a prins dorul de Moldova…”, susţinut de formaţii folclorice a etniilor din țară.

Între orele 14:00 și 15:00, sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului se va desfășura Parada maşinilor Retro.

La ora 15:00 Colegiul de muzică „Ştefan Neaga” va prezenta programul muzical „Legămînt”, susţinut de corul „Gloria”.

La ora 16:00 va avea loc un spectacol muzical susţinut de Orchestra de muzică populară „Folclor”, cu genericul „Lecţia de Veşnicie”.

Între orele 17:00 și 17:50 se va desfășura cenaclul literar „Gânduri despre Ţară…”, cu participarea membrilor Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova.

Cu începere de la ora 18:00, tot în PMAN, Palatului Național ”Nicolae Sulac” va prezenta un program-concert cu genericul „Dincolo de timp…”, susținut de Orchestra de muzică populară „Mugurel”.

La ora 19.00 Ansamblul Naţional Academic de dansuri populare „JOC” va prezenta spectacolul coreografic „Moldoveneasca”.

Între orele 20.00 – 22.10 va avea loc o altă festivitate de amploare, și anume – Spectacolul muzical-poetic „Inima mea e Moldova”, cu participarea orchestrei de estradă, a interpreţilor de muzică uşoară și actorilor-declamatori.

La ora 22.00 va avea loc un foc de artificii.

Programul de festivități va fi încheiat printr-un recital susținut de Geta Burlacu și „Ştefăneţ Marcel Orchestra”.

      Articole recomandate