Mesajul care a instaurat panică într-un oraş din India. „Oamenii din comunitatea ta sunt bătuţi. Şapte femei au fost ucise”

Guvernul indian a decis să interzică mesajele de tip „mass”, trimise unui număr foarte mare de oameni, după ce mulţi navetişti din Bangalore au primit astfel de texte, în care erau ameninţaţi cu atacuri imininente, scrie Telegraph.

Sursa notează că aproximativ 15.000 de provinciali care lucrează în Bangalore au decis să se întoarcă în oraşele lor, după ce au fost ameninţaţi, prin mesaje de tip „mass”, că atacurile asupra lor sunt iminente. „Oamenii din comunitatea ta sunt bătuţi. Şapte femei au fost ucise”, suna un astfel de mesaj.

Mesajele s-au viralizat rapid şi au generat panică, mai ales în contextul ciocnirilor violente dintre membrii tribului indian Bodo şi imigranţii din Bangladesh. Autorităţile indiene au pus la dispoziţie două trenuri speciale, cu care 6.000 de migranţi s-au întors la casele lor, iar mulţi alţii s-au întors pe cont propriu, scrie Telegraph.

Sursa notează că mesajele s-au propagat în urma unui articol fals din presa pakistaneză, în care fotografia unor victime ale unui cutremur era prezentată drept fotografia unor reprezentanţi ai minorităţilor, ucişi în Bangalore.

Din cauza panicii instaurate, guvernul a decis să interzică timp de două săptămâni trimiterea de mesaje de tip „mass”.

Telegraph scrie că nu este pentru prima dată când persoanele din afara Bangalore, care vin să lucreze în oraş, sunt discriminate, victime fiind mai ales reprezentanţii minorităţilor din nord-estul Indiei.

      Articole recomandate