Problema de bază a persoanelor căsătorite e că nu pot fi singure, aproape niciodată

aa769d21575803d69c01929a187a59d9

Femeile necăsătorite deseori sunt înfricoșate de cel mai teribil lucru: bătrânețe singuratică în compania multor pisici. Dar există lucruri mai teribile decât singurătatea! Și aceste lucruri se întâmplă cu oamenii căsătoriți. Nu se vorbește despre această problemă, dar ea se întâlnește la circa 80% din cupluri cu copii…

E vorba despre imposibilitatea de a fi singur. Iar dacă ești căsătorit, probabil știi acest sentiment.

Nici apartamentele, nici transportul, nici oficiile, nici familiile noastre – nimic din acestea nu sunt create cu gândul că omul ar putea să vrea să fie singur. De cum deschizi ochii, auzi sunetul deșteptătorului, începi să fii tras din toate părțile de mii de lucruri mărunte.

Se pare că există zeci de persoane care au nevoie de atenția ta acum și aici. Ești tras de sus, din dreapta, din stânga, de jos. Și încă de oameni străini!

Oamenii strigă, înjură, discută, miros. Dacă mergi în transportul comun, muzica și dialogurile ți se bagă pe urechi, formând o cacofonie de sunete. Ești lovit de picioare, atins de geci și apăsat de bagaje.

Și iată, ai ajuns. Azi nu este vânt, zăpada e moale și umedă. Vrei să-o iei în brațe și să o cercetezi, mergând cu pas încet. Vrei să te plimbi prin pădure, să citești o carte, să te acoperi cu o pătură sau să privești un serial.

Dar nu ai voie să întârzii. Mergi, începi să fugi, dai de o uliță îngustă și sari înăuntru. Cineva te strigă din urmă, cineva te salută, cineva începe să-ți povestească despre viața lui privată. Ai observat vreodată câți oameni străini te agață pe zi. În jur de o sută.

Fiecare dintre voi vrea, uneori, să se bage într-un cocon, în care să fie singur, în care să nu existe nici un fel de probleme. Dar câți dintre noi își pot permite asta?

Vorbești cu vecinii, cu șeful, iar apoi cu clienții. Lucrezi de acasă? Atunci de la 8 dimineața începi să-ți pornești Skype-ul.

Ajungi acasă și vrei să te bagi în cadă, dar încă nu e compus eseul la engleză, nu e gata cina, rufele nu sunt spălate și soțul e nesatisfăcut.

Iar după ce ai făcut toate astea, te duci în cadă. Te lași pe spate și întinzi picioarele. Bei, în singurătate, un vin scump, câte un gât. Ești fericit.

Singurătatea nu e o sperietoare pentru femei singuratice. E o nevoie atât de vitală pentru fiecare, încât ar fi o prostie să nu o iei în calcul. Chiar și cea mai familială persoană nu poate să se afle 24/7 printre oameni.

Singurătate trebuie însă dozată, ca și orice altă substanță. Dar nu poți trăi fără ea. O cadă caldă, pescuitul, plimbarea singuratică – ăsta e luxul singurătății, care trebuie uneori să ni-l permitem, pentru ca lumea să nu cadă peste noi.

      Articole recomandate