10 modalități prin care, inconștient, împiedici propria vindecare după o despărțire

a596567d8d160dde50c9310b8b6d2c0b

Iubim, suntem fericiți, dar în unele cazuri, relația frumoasă de odinioară, dintr-un motiv sau altul, trebuie să ajungă la un final. Toată lumea trece prin despărțiri. Este o experiență umană obișnuită, iar unii dintre noi au trecut prin multe.

Cu toate astea, avem tendința de a face aceleași greșeli, iar și iar.

Iată câteva din ele, pe care trebuie să le eviți pe viitor:

 1. Păstrezi amintiri cu fostul/fosta peste tot

Doare destul de mult, dar nu va fi mai ușor dacă vei vedea fotografii cu voi doi împrăștiate prin toată casa. Evident, nu poți renunța și uita tot ce a fost din prima zi, dar încearcă să faci acest lucru cât mai repede posibil.

Îți distrugi bunăstarea mentală dacă continui să folosești, îmbraci sau privești articole pe care el sau ea ți le-a oferit. Poate, într-o zi, o să le poți pune înapoi, însă doar atunci când vei depăși cu adevărat momentul.

 1. Îl /o urmărești pe rețelele de socializare

Dacă nu are cont pe una din rețelele de socializare, o să te ajute mult. Dar dacă are, va trebui imediat să rupi orice legătură. Nimic din ce vei vedea acolo nu-ți va fi de folos pe viitor și, cu siguranță, nu te va ajuta să mergi mai departe.

Blochează, șterge, dar fii sigur/ă că nu există nici o modalitate să afli ce se petrece în viața sa.  Este doar pentru binele tău.

 1. Păstrarea legăturii

Ar trebui să fie un lucru evident, dar poate fi foarte dificil, mai ales dacă ați pus punct într-un mod amical. Chiar dacă țineți în continuare unul la altul, nu înseamnă că deveniți imediat prieteni.

Pur și simplu, nu poți.

Amândoi aveți nevoie de ceva timp pentru a vă vindeca, recâștiga individualitatea și de a nu mai simți lipsa celuilalt din punct de vedere romantic. Este garantat că unul dintre voi va dori mai mult, ceea ce devine o situație dureroasă pentru ambii.

 1. Devii lipicios/lipicioasă

Deci, te obișnuiești cu situația, încet, dar sigur. Totuși, simți că cealaltă persoană nu o face.

Nu fi egoist și nu rămâne în contact pentru motive care îți convin. Doar rănești și mai mult persoana pe care cândva ai iubit-o.

Dacă îți pasă de ea, fii mai bun decât atât. Sigur, îți lipsește compania cuiva, dar pleacă dacă simți că-i faci mai mult rău decât bine.

 1. Nu ai grijă de sănătatea ta

După despărțire, pofta de mâncare si de exerciții va dispărea. Nu vei avea voință nici măcar să ieși din casă sau să faci altceva, decât să stai în pat, să plângi și să te simți ca un gunoi.

Se întâmplă la majoritatea dintre noi.

Dar trebuie să ai grijă de sănătatea ta. Iar faptul că nu o faci îți afectează doar propria persoană. Nu are nici un rost să îți bați joc de tine când, deja, te simți groaznic.

 1. Nu ai grijă de sufletul tău

Împreună cu sănătatea ta fizică, ai grijă și de sănătatea ta mentală. Este momentul potrivit să fii acolo, pentru tine.

Poți fi complet egoist. Axează-te pe lumea ta interioară, fără să-ți mai pese de altcineva.

Ai nevoie de timp pentru a analiza relația și cauza despărțirii, iar vindecarea rănilor te va ajuta să devii mai bun pentru următoarea persoană căreia vei alege să-i deschizi sufletul.

 1. Îți pierzi timpul cu vina, ciuda și furia

Și din nou, astfel îți faci rău doar ție.

Da, poate lucrurile s-au încheiat prost. Poate a făcut ceva groaznic sau poate tu ai făcut ceva ce nu ar fi trebuit să faci.

Oamenii o dau în bară și fac greșeli. Dar îți faci mai mult rău dacă devii crud și plin de resentimente.

Fii mai bun cu tine și privește spre zilele mai luminoase din viitor.

 1. Te gândești la lucruri pe care nu le poți controla

Este timpul să simplifici, alegi și să te concentrezi pe chestiile care contează. Există foarte puține elemente în viață pe care le poți controla. Încearcă să accepți lucrurile care nu țin de controlul tău, acceptă și mergi mai departe.

Nu poți schimba trecutul, dar poți influența cum te miști mai departe.

Doar asta trebuie să conteze.

 1. Te concentrezi pe fostul/ fosta iubită

Cât de greu n-ar fi, trebuie să te concentrezi asupra viitorului. Pierdem prea mult timp pe regrete, amintiri și probleme care nu le mai putem schimba.

Dacă te focusezi pe el sau ea, pierzi timpul pe care ar trebui să ți-l oferi ție ca să crești și să te dezvolți.

Nu mai are nici un rost. Energia pe care o irosești în acest sens, nu mai aduce nici un beneficiu celeilalte persoane. Este o adevărată pierdere de timp.

 1. Refuzi să îl/o lași să plece

La drept vorbind, este unica problemă care cuprinde toate celelalte greșeli descrise în acest articol. Făcând una sau toate acțiunile de mai sus, comiți o singură greșeală – refuzi să mergi mai departe.

Dragostea este dificilă. Dacă nu ar fi, am trece ușor de la o relație la alta.

Renunțarea este o victorie. Când ajungi aici, savurează acest moment. Și așteaptă cu nerăbdare ceea ce îți rezervă viitorul.

Sursa: novapost.ro

 

   Articole recomandate