Primul smartphone pentru nevăzători inventat de un polonez (Video)

1

Persoanele nevăzătoare au posibilitatea să folosească un smartphone, datorită unui inventator din Polonia.

Persoanele nevăzătoare au de acum posibilitatea să folosească un smartphone, datorită unui inventator din Polonia.Acesta a adaptat sistemul de operare Android în aşa fel încât telefonul să poata fi controlat integral prin comenzi vocale.Astfel, nevăzătorii au şi posibilitatea de a transmite SMS-uri, email-uri şi de a naviga pe internet.

Inventatorul telefonului „See You” spune că a fost motivat de situaţia mamei lui, care are vederea foarte slabă.Una dintre primele utilizatoare ale dispozitivului este o cântăreaţă oarbă din Polonia.

Polonezul vrea să dezvolte tehnologia recunoaşterii vocale şi să creeze aplicaţii care să poată recunoaşte obiecte, forme, culori sau chiar coduri de bare. În plus, platforma ar putea fi folosită şi pentru orientarea stradală, prin identificarea poziţiei utilizatorului.

În Polonia, unde există circa 2 milioane de persoane cu probleme grave de vedere, telefonul este vândut prin intermediul unei companii în care lucrează specialişti pregătiţi să le ofere nevăzătorilor suportul necesar.

      Articole recomandate