Escrocherie: Piramida financiară MMM intenționează să revină în Republica Moldova cu Mavro Card

Piramida financiară MMM condusă de Serghei Mavrodi intenționează să revină în Republica Moldova cu Mavro Card, potrivit informațiilor, pagii web a MMM.

veru_v_mmm2012

În mesajul publicat pe saitul MMM se mai spune că în prezent au fost înregistrate circa 300 de cereri de la reprezentanțele a nouă state inclusiv Republica Moldova, pentru lansarea noului produs Mavro Card,scrie 24h.md.

Cei care vor achiziționa Mavro Card în valoare de 30 USD vor primi o reducere de 5-50% la produsele și serviciile MMM, iar cei care vor racola un număr stabilit de participanți, vor primi gratis Mavro Card 2012”, potrivit informațiilor piramidei financiare.
Anul trecut Serghei Mavrodi a construit rețeaua MMM -201, aceeaşi persoană care a organizat şi MMM Invest în Federaţia Rusă, în anul 1994.

1

Atunci, Mavrodi a lansat o schemă Ponzi bazată pe investiţii în acţiuni ale companiei MMM Invest, valoarea cărora creştea încontinuu, aducând randamente de câteva zeci de procente lunar.

Proiectul financiar s-a dezvoltat fulminant, ajungând, în doar şase luni, la aproximativ 30 de milioane de deponenţi, creşterea preţului de 127 de ori şi adunând o sumă echivalentă cu o treime din bugetul Federaţiei Ruse.

Sute de mii de cetăţeni şi-au pierdut banii depunându-i în această piramidă financiară. Atunci, autorităţile ruse au demarat o serie de controale care s-au finalizat cu acuzaţia de evaziune fiscală şi neplata impozitelor, motive pentru care Mavrodi a fost condamnat la închisoare, unde, însă, nu a stat mult timp.

Ulterior, acesta a candidat pentru un loc în Parlamentul Rusiei, pentru a-şi asigura imunitatea parlamentară. Cu toate acestea, imunitatea parlamentară i-a fost ridicată, iar bărbatul a dispărut, fiind căutat de servicii timp de peste cinci ani. Până la urmă, a fost găsit şi a executat o pedeapsă cu închisoarea de 4 ani şi jumătate.

Însă datoriile către foştii deponenţi nu mai are cum să şi le achite. Din informaţiile autorităţilor ruse, Mavrodi a rămas, de pe vremea vechiului MMM, cu datorii către deponenţi în valoare de aproximativ 4 miliarde de ruble.

      Articole recomandate