Premieră pentru Moldova: Lombard auto. Amaneteaza-ti masina si primeste 60% din valoare sa

Dacă eşti în criză de bani şi deţii un automobil, îl poţi amaneta. În premieră, o companie financiară din Moldova oferă astfel de servicii. Doar într-o oră poţi să obţii până la 60 la sută din valoarea de piaţă a maşinii pe care o ai în proprietate.

Proprietarul are nevoie de un set minim de acte – buletinul de identitate şi paşaportul tehnic al automobilului.

„Se eliberează rapid, maximum într-o oră puteţi ridica banii, adică necesită doar evaluarea, după evaluare se întocmeşte contractul de credit, contractul de gaj şi  procura pe unul dintre angajaţii companiei”, a explicat Elena Burdea, administrator afacere.

„Se evaluează starea tehnică, care se prezintă la automobil, se face o comparaţie cu preţul mediu de piaţă şi se calculează valoarea de lichidare a automobilului dat”, a precizat Silviu Dioneac, expert auto.

Compania oferă până la 60 la sută din valoarea de piaţă a maşinii, dar nu mai mult de 100 de mii de lei.

„Am solicitat 50 de mii de lei, şi practic într-o oră a fost hotărâtă întrebarea, fără multe acte şi fără multe probleme, a spus un client.

Clientul este obligat să achite 130 de lei pentru procură şi 200 de lei pentru evaluarea automobilului. Comisionul pentru acordarea împrumutului porneşte de la 1.250 de lei. De asemenea, clientul va achita o dobândă zilnică de 0,1 la sută din creditul obţinut şi 14 lei pentru parcarea maşinii.

Până acum, 10 proprietari de automobile au beneficiat de astfel de servicii.

      Articole recomandate