A fost prins cel care bloca clipuri pe YouTube. Un tânăr interpret care a vrut astfel să lupte cu concurența

A fost identificata  persoana, care a blocat clipurile de pe YouTube, ce aparţineau mai multor interpreţi autohtoni. Acesta este un tânăr interpret, în vârstă de 22 de ani, care a vrut astfel să lupte cu concurența. 

Individul a fost indentificat după ce pe 28 martie, directorul Asociaţiei Obşteşti „Uniunea Interpreţilor Profesionişti”, Nelea Ciobanu-Mărgineanu (Nelly Ciobanu) a depus o plângere privind pretinsele fapte ilegale, manifestate prin încălcarea dreptului de autor şi dreptului conex. Plângerea a fost examinată în comun cu procurorii Secţiei Tehnologii Informaţionale şi Investigaţii ale Infracţiunilor în Domeniul Informaticii din cadrul Procuraturii Generale.

Potrivit informaţiilor din plângere, dar şi a materialelor acumulate, deja a doua zi s-a stabilit că în perioada lunii martie, persoane necunoscute, utilizând diverse conturi de pe site-ul www.youtube.com şi-au însuşit dreptul de paternitate asupra diferitor videoclipuri, protejate de dreptul de autor şi drepturile conexe, plasate pe aceeaşi pagină web. Mai mult, bănuiţii au solicitat administraţiei YouTube să blocheze conturile de utilizator, precum şi difuzarea operelor mai multor interpreţi autohtoni.

În rezultatul notificărilor abuzive ale persoanelor necunoscute, care şi-au însuşit dreptul de paternitate asupra operelor protejate de dreptul de autor, administraţia website-ului www.youtube.com a blocat conturile şi materialele video ale intrepreţilor autohtoni. Pe cazul dat a fost pornită cauză contravenţională – „Încălcarea drepturilor de autor şi a drepturilor conexe”.
În rezultatul măsurilor întreprinse, angajaţii MAI au stabilit adresa IP a sistemului informatic, de la care erau gestionate cutiile poştale înregistrate după unele conturi, implicate în blocarea conturilor interpreţilor moldoveni. A fost stabilit si operatorul care presta servicii Internet utilizatorului adresei IP respective, cât şi identitatea persoanei respective.
Ieri, 29 martie, a fost autorizată şi efectuată percheziţia într-un apartament din mun. Chişinău. De la faţa locului a fost riticat un laptop şi alte obiecte, care urmează a fi examinate şi supuse unei expertize. Utilizatorul acestei adrese IP este un tânăr, născut în anul 1990, din Republica Moldova. Persoanei respective îi va fi aplicată o amendă în valoare de la 80 la 100 unități contravenționale.

      Articole recomandate