Prefă-te că eşti prostuţă – ai şanse mai mari să cucereşti sexul opus

Dacă vrei să cucereşti reprezentanţii sexului tare, ar fi bine să laşi de-o parte maximele, cugetările înţelepte, precum şi glumele inteligente cu dublu sens: bărbaţii sunt mai atraşi de prostuţe.

Cel puţin aceasta este concluzia la care au ajuns specialiştii în comportament uman, din cadrul Universităţii din Warwick (Marea Britanie), graţie unui studiu condus de sociologa Maria do Mar Pereira.

Tinerele care ştiu să simuleze cu măiestrie că sunt ceva mai puţin sclipitoare din punct de vedere intelectual decât le permit capacităţile, au mai mult succes la sexul opus, din pricina eliminării riscurilor de a-şi intimida interlocutorul.

Cu alte cuvinte, sub pericolul unui schimb de replici pretenţioase, inteligenţa sporeşte probabilitatea ca persoana asupra căreia o tânăra îşi concentreaza interesul să tindă sa dea bir cu fugiţii, orientându-se către alternativele mai puţin solicitante.

Bărbatul simte nevoia să domine, să se plaseze într-o poziţie superioară din punct de vedere fizic şi intelectual, deopotrivă, pentru că în acest mod nu percepe femeia ca drept o ameninţare la adresa propriei virilităţi”, susţine specialista.

Cât de mult adevăr se ascunde în spatele unor astfel de studii, e dificil de stabilit cu exactitate, dar dacă tot e să ne implicăm într-un proces de cucerire a sexului opus, poate ca n-ar fi rău să ne gândim bine dacă vrem alături de noi un băiat deştept, care apreciază o parteneră pe măsură, sau unul căruia trebuie să-i semnalezi cu steguleţul, ori de câte ori ai făcut o glumă…

Succes!

      Articole recomandate