Povestea unui fost milionar, care a devenit Robinson al secolului 21

Robinson modern care de fapt, este David Gleshin, aproape 20 de ani locuieşte în singurătate pe o insulă mică, de pe coasta de nord-est a Australiei.

Este un fost milionar. În 1987, a suferit un eșec major: în timpul prăbușirii pieței de valori, a pierdut 6,5 milioane £. I-a rămas doar această insulă mică, luată în arendă. S-a mutat aici în 1993 și de atunci trăieşte singur. Dacă nu-l luăm în consideraţie pe prietenul credincios, cîinele Quasi.

Fostul milionar este mulțumit de viața lui, se consideră cel mai norocos tip din lume. Pescuitul peştilor şi crabilor, colectarea nucilor de cocos, cultivarea legumelor, un laptop conectat la Internet sunt ocupaţiile lui principale.

Energia electrică este generată de panourile solare. Trăind ca un pustnic, David a învățat să fie auto-suficient. El chiar îşi prepară de sine stătător berea! Și continuă să tranzacţioneze acţiuni on-line.

Acesta este un loc de basm„,  spune David. „Mă bucur să fiu aici„.

Acum Robinson este în căutarea Vinerii pe chat-uri. Poate se va găsi acea persoană care va fi dispusă să trăiască cu el pe insulă? Uneori se simte prea singur. La drept vorbind, a apărut o altă problemă.

Insula este închiriată. Și în conformitate cu clauzele contractului, David a trebuit să construiască pe insulă o stațiune balneară. Staţiunea nu a fost construită, deci David, a încălcat condițiile de închiriere. Curtea Supremă din Queensland a decis să-l evacueze pe Robinson.David Gleshin va contesta decizia Curţii.

 

 

      Articole recomandate