Pedeapsă stranie pentru un tânăr care şi-a omorât din greşeală prietenul

Senţinţa dată de un judecător din Statele Unite unui tânăr ce şi-a omorât din greşeală prietenul a şocat opinia publică, deşi părţile implicate în proces au acceptat-o.

Tyler Alred, în vărstă de 17 ani, a apărut în faţa judecătorilor sub acuzaţia de omor prin imprudenţă după ce, în decembrie anul trecut a produs un accident de circulaţie în care şi-a pierdut viaţa un prieten de-al său, în vârstă de 16 ani.

Deoarece tânărul şi-a recunoscut fapta iar sora victimei l-a rugat să nu îi distrugă şi lui Alred viaţa trimiţându-l la închisoare, judecătorul Mike Norman l-a dat acestuia o pedeapsă de 10 ani cu suspendare condiţionată.

Concret, pentru a rămane în libertate, Alred trebuie să participe în toată perioada de 10 ani la servicii bisericeşti, să îşi termine şcoala şi să urmeze un curs de sudură. Mai mult, timp de un an, tânărul va face aleator teste pentru depistarea drogurilor, alcoolului şi a nicotinei în organism, dar va purta şi o brăţară de monitorizare.

Întrebat de presă despre această ciudată condamnare, criticată chiar şi de directorul executiv al Uniunii pentru apărarea drepturilor americanilor, judecătorul a arătat că nu este prima sentinţă pe care o dă în care cere ca delicventul să participe la slujbe religioase, noutatea fiind aplicarea ei la acuzaţia de omor prin imprudenţă. El a mai afirmat că „a fost sigur” că sentinţa sa va fi acceptată de ambele familii implicate, ceea ce s-a şi întâmplat.

      Articole recomandate