Povestea micuței de 9 ani care a salvat mii de vieți omenești. Fetița cu suflet de înger!

rachel-water-charity

Poveste unei fetițe din Seattle a impresionat o lume întreagă.  Rachel Beckwith, în vârstă de 9 ani, din Statele Unite, nu şi-a dorit cadouri pretenţioase de ziua ei, ci le-a cerut celor apropiaţi să doneze bani pentru a alimenta cu apă un sat din Africa.

Micuţa Rachel Beckwith 9 ani şi-a dorit de ziua ei, ca cei dregi să pună mână de la mână şi doneze 300 de dolari pentru o organizaţie non-profit, „Charitywater„, care alimentează cu apă 19 ţări din Africa, Asia şi America Latină.

Pe un site construit special în acest scop, Rachel povestea cum i-a venit ideea acestui proiect: „Am aflat că milioane de oameni nu apucă cea de-a 5-a aniversare. Şi de ce? Pentru că nu au acces la apă potabilă. Aşa că îmi voi petrece ziua de naştere altfel decât până acum. Îi rog pe cunoscuţii mei să doneze bani pentru campania pe care o susţin, în loc să-mi ofere cadouri. Fiecare bănuţ va ajuta la finanţarea proiectelor care transportă apă proaspătă către ţările în curs de dezvoltare„.

Până la ziua ei, Rachel a strâns numai 220 de dolari, iar pagina ei web a fost închisă. Câteva zile mai târziu, la 20 iulie, fetiţa a fost implicată într-un grav accident de maşină, în urma căruia a murit.

După moartea lui Rachel pagina a fost redeschisă pentru toţi cei care vor dori să doneze în amintirea fetiţei. Datorită lui Rachel, fundația a strâns peste 1 200 000 de dolari. Pe banii adunați de Rachel au fost săpate fântâni ardeziene în circa 250 de sate din Africa. Au fost salvate peste 60 000 de vieți omenești.

Fundaţia „charity:water” spune că fiecare 20 de dolari donaţi sunt suficienţi pentru a-i oferi unei persoane acces la apă potabilă vreme de 20 de ani.

Urmăriți mai jos un reportaj despre povestea lui Rachel realizat de postul rusesc „Pervîi Canal”:

Nani Mariana

      Articole recomandate