Povestea florilor, în vraja culorilor – interviu Dan Ibrean (Foto)

Florile reprezinta una din atractiile cu adevarat irezistibile pentru obiectivul aparatului unui pasionat de fotografie – nu exista fotograf care sa nu exploreze fara odihna, acest nesecat taram magic.

Proiectul „Povestea florilor, in vraja culorilor”, semnat Dan Ibrean, constituie un exemplu elocvent in acest sens – o colectie de cadre care se disting printr-o expresivitate aparte, ca si cum florile imortalizate ar fi pe cale sa strapunga monitorul, pentru ca parfumul lor sublim sa ajunga la privitor.

Intr-un interviu acordat in exclusivitate Yupi.md, autorul acestor cadre de exceptie a destainuit cateva din secretele si emotiile care se afla in spatele obiectivului de fotografiat, in momentul premergator declansarii butonului magic:

Ce te face sa te opresti in fata unei flori anume si sa o transformi in protagonista unui instantaneu pe care-ti pui amprenta?

– In realitate sunt florile cele care ma aleg pe mine, cu o chemare unica, dificil de descris in cuvinte, care-si gaseste rezonanta in cele mai profunde unghere launtrice, sub forma unei trairi aparte – se cheama pasiune.

Este valabil doar pentru flori sau se aplica si in alt gen de proiecte?

– Unele proiecte functioneaza pe acest principiu. Altele se construiesc. Creativitatea joaca un rol esential in universul fotografic. Si vorbesc despre creativitatea pura, nu despre artificii.

Ce-ti place mai mult: jocurile de lumini si umbre sau impletiturile culorilor vii?

– Imi plac ambele – nu se exclud una pe alta, ci se completeaza. Mai cu seama in natura, acolo unde efectul „Fata Morgana” se intalneste mai des decat s-ar putea crede.

De unde ai „cules” florile din buchetul acestui proiect?

– Unele de pe meleagurile noastre, iar altele din Turcia, din Marmaris, unde am fost pur si simplu fermecat de grija pe care oamenii o au pentru flori.

– Proiecte de viitor?

– La infinit.

Foto, in eclusivitate pentru Yupi.md: Dan Ibrean

F

F1

F3

F4

F5

F6

F7

F8

F9

F10

F11

F12

F13

F14

F15

F16

F17

 Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate