Pictură murală pe un bloc din sectorul Botanica

646x404

Trei artişti polonezi au venit la Chişinău pentru a realiza o pictură murală pe un bloc de pe bulevardul Dacia. Lucrarea e făcută în cadrul unui proiect desfăşurat de Institutul Polonez din Bucureşti, scrie adevarul.ro

Trei artişti polonezi pregătesc o pictură murală pe un bloc din sectorul Botanica al Capitalei. Lucrarea, care înfăţişează un cerb, este făcută în acest an pe unu perete al blocului de pe bulevardul Dacia nr. 30/1. Potrivit artiştilor Justyna Posiecz-Polkowska, Anna Taut şi Wojciech Woźniak care se ocupă de pictură, acest simbol sugerează vitalitatea, renaşterea, puterea şi libertatea.

Lucrarea va fi prezentată public mâine, la ora 18.00. Acest proiect este realizat în paralel la Chişinău şi în cartierul bucureştean Militari de către Institutul Polonez din Bucureşti, cu scopul de a promova arta urbană şi de a revitaliza viaţa socială şi culturală a cartierelor. Artiştii care pictează o latură a blocului de pe bulevardul Dacia sunt îndrumaţi de Rafał Roskowiński şi a lui Jacek Zdybel, fondatorii Şcolii de Pictură Murală din Gdańsk (Polonia).

      Articole recomandate