Pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt azi se sting luminile.E Ora Planetei!

Anual, în ultima sâmbătă a lunii martie, comunitatea internaţională marchează Ora Planetei, pentru a-şi aduce aportul la soluţionare problemelor globale de mediu şi a contribui la informarea şi educaţia ecologică.

În Republica Moldova evenimentul va fi marcat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, între 16.00 şi 22.00.
Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei municipiului Chişinău, în 2011, „Ora Planetei”, a antrenat circa 1,8 miliarde de oameni. Mai mult de 5200 de oraşe din 135 de ţări au participat la eveniment, acesta fiind descris de către media ca cea mai amplă campanie pro planetă din întreaga lume.

La ora 20.30 de minute, toate instalaţiile electrice vor fi deconectate pentru cel puţin o oră. Consumatorii casnici şi agenţii economici sunt îndemnaţi, ca în acest interval de timp, să deconecteze aparatele şi corpurile de iluminat.

Iluminarea stradală se va deconecta în intervalul 20.30-21.30 în perimetrul Pieţii Marii Adunări Naţionale, porţiunea dintre str. Puşkin şi str. Bănulescu Bodoni, inclusiv clădirea Guvernului, Parcul Central, Arcul de Triumf, dar şi clădirea Primăriei municipiului Chişinău. Pentru intervalul 20.30-20.45 se va deconecta lumina pe porţiunea de drum între bulevardul Ştefan cel Mare 1 şi bulevardul Ştefan cel Mare 200.

Îndemnul de implicare în campania mondială „Ora Planetei” a fost imprimat pe 700 de afişe, acestea au fost amplasate în 250 de troleibuze şi 100 de autobuze. Afişele conţin şi sfaturi utile care, puse în practică, ar reduce simţitor consumul de energie.

      Articole recomandate