Partea vesela a alegerilor din Rusia. Momente memorabile din sectiile de votare.

Alegerile prezidentiale din Rusia au avut, pe langa importanta momentului, si o parte destul de amuzanta. Fie ca au pus masa ca la nunta in sectia de vot, fie ca au venit la scrutin in costum de SpiderMan, rusii au facut atmosfera.

Dupa imaginile care au ajuns pe internet de la camerele de supraveghere instalate in sectiile de votare in aceasta zi, televiziunea va muri in maximum patru zile, pentru ca toata lumea va sta pe internet„, a declarat analistul politic Vladimir Burmatov, pentru Komsomolvskaya Pravda.

In Caucaz, ca sa faca mai atractive sectiile de votare, oamenii au adus muzicanti. Asa ca atmosfera a devenit mult mai placuta cu un acordeon si o vioara. Cantecele de petrecere rasuna,  iar din cand in cand apare si cate un acord „patriotic”:

Pentru ca acolo s-a gasit spatiu pentru organizarea unei sectii de votare, intr-o sala de fitness din Rusia au loc tot astazi, concomitent cu scrutinul prezidential, si cursuri de aerobic:

Pentru unii militari din Rusia votul este doar un ordin. Intr-un clip surprins cu telefonul mobil de catre un civil, se poate vedea cum un soldat nu voteaza in cabina, asa cum ii cere legea, ci de fata cu ofiterul superior, pentru ca acesta sa se asigure ca a pus stampila unde trebuie. La un moment dat, „cameramanul” amator isi ia si vreo cativa pumni pentru ca este prea insistent:

Presedintele Ceceniei a fost si el la vot. In sectia la care si-a exercitat dreptul a fost mare distractie. Ramzan Kadyrov a fost aplaudat de catre locotenentii sai si, cu pistolul la brau si imbracat in uniforma politieneasca, liderul cecen a dansat spre surprinderea comisie de votare – formata din doua doamne cu batic. Se observa pe masa acestora si o sticla despre al carui continut putem doar sa ne dam cu parerea:

Cu cateva ore inainte de deschiderea urnelor, intr-o localitate din Rusia, pe camerele de supraveghere instalate in sectia de votare a fost surprinsa o rusoaica in timp ce dansa. Aceasta are deja sute de admiratori pe YouTube:

La o alta circumscriptie electorala a votat duminica si Spiderman. Un barbat care a facut pariu pe 2.000 de ruble ca se duce costumat in eroul din benzi desenate, s-a prezentat la urne in felul urmator:

      Articole recomandate