Papa Benedict al XVI-lea, faţă în faţă cu doi bărbaţi posedaţi. „I-a cuprins un fel spasm, atât de puternic, încât au fost aruncaţi trei metri în spate”

Exorcistul de la Vatican a povestit în premieră în cartea sa despre un episod pe care nimeni nu l-a mai auzit până acum. Doi bărbaţi posedaţi de Diavol au fost aduşi în Piaţa Sfântul Petru pentru a fi vindecaţi, însuşi Papa Benedict participând la procesul exorcizării.

Părintele Amorth afirmă în cartea sa „Ultimul exorcist – lupta mea împotriva lui Satan” că cei doi au fost escortaţi în Piaţa Sfântul Petru de doi dintre asistenţii săi, în timp ce Papa era condus spre mulţime. Când Benedict al XVI-lea s-a apropiat de ei, bărbaţii, numiţi doar ca Marco şi Giovanni, au început să se poarte straniu, scrie părintele Amorth. El descrie cum au început să fie cuprinşi de un tremur şi cum le clănţăneau dinţii în gură.

 

Unul dintre asistenţi i-a cerut lui Giovanni să se controleze. „Nu sunt Giovanni”, i-a răspuns acesta, cu o voce diferită de vocea sa normală, susţine exorcistul. Imediat ce Papa a coborât din vehicul, cei doi s-au aruncat pe jos.

„S-au dat cu capetele de pământ. Tremurau, le curgeau bale, parcă erau apucaţi”, scrie Amorth. „Papa i-a privit de la distanţă. A ridicat mâna şi i-a binecuvântat pe toţi patru. Pe cei posedaţi i-a cuprins un fel spasm, ca de furie – ca o lovitură în întregul corp – atât de puternic, încât au fost aruncaţi trei metri în spate”, continuă el. „S-au oprit din urlat, dar au continuat să plângă incontrolabil”, adaugă exorcistul.

 

Părintele Amorth susţine că a efectuat sute de exorcizări şi că nu este niciun mister ca simpla prezenţă a Papei i-a putut „vindeca” pe posedaţi. Exorcistul s-a aflat în centrul unor controverse, el numind yoga un „rău” şi afirmând că prin cărţile cu Harry Potter este promovată magia neagră şi vrăjitoria.

Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, a contestat acest episod, afirmând că Benedict al XVI-lea nu era conştient de suferinţele bărbaţilor şi că nu a intenţionat să efectueze o exorcizare.

      Articole recomandate