Orchestra-surpriză, dirijată de trecători (Video)

Cine n-a visat, fie şi măcar odată în viaţă, să poată dirija o orchestră adevarată, agitând o baghetă magică, pe un podium dedicat, pentru a coordona instrumentiştii după propria schemă muzicală?

Membrii grupului Improv Everywhere, specializat în organizarea de evenimente muzicale de stradă, s-au gândit să ofere o astfel de oportunitate trecătorilor, pe trotuarele din New York, spre încântarea publicului ocazional.

Toţi cei ce şi-au dorit să experimenteze o astfel de aventură în salsa muzicală, au fost încurajaţi să mânuiască bagheta pe postul dirijorului, cu rezultate din cele mai distractive.

Bărbaţi, femei şi copii, s-au transformat, pentru scurtă vreme, în maeştrii dirijori de opere clasice, fără să aibe cea mai vagă idee despre cum se „traduc” notele de pe un portativ, înregistrând însă optime rezultate, dacă e să socotim după performanţele instrumentiştilor.

O magie care, alături de bucuria de a asculta acorduri splendide din creaţiile muzicale ale marilor compozitori ai lumii, a rezervat şi o porţie straşnică de divertisment, aducând zambete largi pe chipurile spectatorilor:

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate