Oraşul uitat de lume. Aici trăiesc 50 de oameni, iar cel mai apropiat supermarket e la 144 de kilometri

Daily Mail scrie povestea uneia dintre cele mai izolate comunităţi din SUA, situată la 144 de kilometri de cel mai apropiat supermarket.

Cei 50 de locuitori din oraşul Darwin, situat în mijlocul deşertului, în apropierea parcului naţional Death Valley, au semnale foarte slabe atât la telefonul mobil, cât şi la internet.

John Rothgeb (67 de ani), care trăieşte în Darwin din anii ’70, spune că trebuie să faci sacrificii dacă vrei să trăieşti într-un loc atât de izolat, dar că ai parte, în schimb, de frumuseţea naturii.

Oraşul a fost întemeiat în anul 1874, de către exploratorul Darwin French, care a descoperit aici un depozit de minereu de argint. După numai un an, aici se mutaseră deja 700 de oameni, iar după încă trei, populaţia din Darwin număra câteva mii de oameni. Fuseseră descoperite 20 de mine de argint, iar oraşul era plin de baruri, magazine şi bordeluri.

Daily Mail scrie că, după câteva zeci de ani, rezervele de argint au fost epuizate, dar câteva zeci de oameni au preferat să rămână datorită frumuseţii peisajului. În prezent, populaţia e formată exclusiv din cupluri mai în vârstă, iar niciun adolescent nu trăieşte în Darwin.

În oraş există un singur centru poştal, dar şi acesta este în pericol să se închidă la anul. Locuitorii din Darwin i-au cerut furnizorului de internet Verizon să le instaleze broadband, dar deocamdată costurile depăşesc cererea.

 

 

 

 

 

      Articole recomandate