Galerie Foto: Satul de deasupra norilor , raiul de pe pămînt

Locuitorii satului nepalez Nagarkot, din munţii Himalaya, aflat la o altitudine de 2.195 de metri, trebuie să privească în jos pentru a vedea norii, informează Daily Mail.

Cele circa 3.500 de persoane care locuiesc aici îşi duc existenţa pe pantele abrupte ale muntelui şi cultivă de sute de ani pământul după metodele tradiţionale, mai exact prin semănarea culturilor pe terase care să împiedice alunecarea lor.

Eu locuiesc şi lucrez cea mai mare parte a anului în Nepal şi acest sat este locul meu preferat de acolo, un loc unde îmi petrec aproape tot timpul liber„, explică fotograful Anton Jankovoy, din Ucraina, care a vizitat acest sat aflat la circa 32 de kilometri est de capitala Nepalului, Kathmandu.

Peisajul este uimitor şi pentru aceşti oameni traiul deasupra norilor este ceva normal în ciuda faptului că pentru noi este un lucru extraordinar. Mulţi dintre noi cei din restul lumii ne petrecem vieţile uitându-ne în sus la nori, dar ei trebuie să privească în jos pentru a-i vedea, pentru mine acest loc este raiul pe Pământ„, a mai adăugat Jankovoy.

 

      Articole recomandate