Oamenii au „reuşit” să distrugă şi cel mai izolat loc al planetei. Exemplu şocant al felului în care gunoiul sufocă viaţa (Video)

Insula Midway, din mijlocul Oceanului Pacific, se află la peste 3.000 de kilometri de cel mai apropiat continent, situându-se, practic, la jumătatea distanţei dintre America de Nord şi Asia. Şi totuşi, plajele ei sunt încărcate de gunoi. 

Zilnic, deşeuri provenite din Marea Pată de Gunoi ajung pe ţărmul insulei. Marea Pată de Gunoi, descoperită în 1988, este un conglomerat de deşeuri, în special de plastic, de dimensiuni uriaşe – de 10 ori suprafaţa Moldovei.

Biologii care studiază populaţia de păsări din Insula Midway estimează că aproape toţi cei 1,5 milioane de albatroşi care trăiesc aici au obiecte de plastic în stomac. 1 din 3 pui de albatros moare sufocat, înghiţind dopuri, brichete sau pungi.

Organizaţia „Midway media project” încearcă de ani buni să atragă atenţia asupra devastării acestei insule, care pune în pericol toate speciile de păsări, în special albatroşii.

Un documentar care arată suferinţa păsărilor va fi lansat în curând. Iată mai jos un trailer, realizat de fotograful Chris Jordan.

 

      Articole recomandate