Eşti spionat pas cu pas. Google, mai periculos ca oricând

Google se confruntă cu o anchetă în Marea Britanie privind acuzaţiile că ar fi colectat în mod deliberat informaţii personale de la milioane de computere britanice, deşi conducerea companiei susţinea că acest lucru s-a întâmplat din greşeală şi nu a luat măsuri, scrie Daily Mail.

Activitatea autovehiculelor folosite de compania de Internet pentru programul Street View va fi examinată de Comisarul pentru protecţia datelor.

Acestea au descărcat e-mailuri, mesaje text, fotografii şi documente din reţelele wi-fi în timp ce fotografiau fiecare stradă britanică. În urmă cu doi ani, Google a recunoscut pentru prima dată că a furat fragmente de date personale, dar a subliniat că a fost o „greşeală”.

Autorităţile americane au descoperit că un manager de rang înalt fusese avertizat încă din 2007 că informaţii sunt capturate în timp ce autovehiculele companiei străbăteau ţara, dar nu a luat nici o măsură.

Site-uri tehnologice şi bloggeri au sugerat că Google a recoltat informaţiile pentru simplul motiv că poate, informaţii pe care mai târziu le poate folosi pentru a face bani.

Luna trecută, un raport al Comisiei Federale de Comunicaţii (FCC) din SUA, care reglementează activitatea media, a dezvăluit că programatorul Google care a creat software-ul Street View a avertizat în mod repetat că acesta colecta date personale şi a cerut o verificare legală.

Acesta a fost identificat la sfârşitul săptămânii trecute drept Marius Milner, un inginer de software britanic în vârstă de 41 de ani, din East Sussex, care locuieşte în prezent în California. El a invocat amendamentul al Cincilea refuzând să răspundă întrebărilor anchetatorilor.

      Articole recomandate