O ultimă nebunie terapie în sicrie, pentru ucraineni

Deţinătorul unei firme de pompe funebre din Ucraina a găsit o metodă inedită de a-şi obişnui clienţii cu viaţa de după moarte. Stepan Piryanyk din Ucraina, deţinătorul unei firme de pompe funebre, oferă, de pe acum, clienţilor săi posibilitatea de a se obişnui cu viaţa de dincolo.

Îi lasă să încerce sicriele în care vor dormi somnul veşnic, şi care le va fi locuinţă după moarte. Astfel, Stepan are o cameră specială unde amatorii de senzaţii tari se pot lungi în sicriele confortabile, pentru a-şi face o idee cum este dincolo.

Ideea lui a fost apreciată de o mulţime de persoane care i-au călcat pragul firmei, care au menţionat că este o experienţă relaxantă. „Când te întinzi în sicriu este ca şi cum ai sta în patul tău. Aceleaşi aşternuturi, aceeaşi pernă. Sicriul de lemn are o aură aparte„, spune proprietarul Stepan.

Ucraineanul are în jur de 150 de angajaţi ce produc 1.000 de sicrie pe lună. Viitorii „pacienţi” au la dispoziţie o gamă largă de produse pentru eternitate.”Vrem să oferim confort. Totul este pregătit de relaxare, ca după o zi lungă şi obositoare„, mai spune Stepan.Există, însă, şi persoane care nu doresc să îmbrăţişeze această experienţă înainte de termen.

Despre terapia în sicriu a lui Stepan unii susţin că ar oferi 15 minute gratuite, iar alţii spun că au plătit 25 de dolari pentru acelaşi timp.Ucraineanul afacerist nu este singurul care foloseşte aceste lucruri destinate morţii, în viaţa reală.

Un psihoterapeut chinez obişnuia să îşi aşeze pacienţii în coşciuge, să nu vorbească deloc, pentru experienţa morţii şi a renaşterii. În Thailanda, un profesor folosea la orele sale un sicriu în care îşi îngropa de vii studenţii, în podeaua clasei. Prin acest ritual, elevii ar fi trebuit să aprecieze fiecare secundă a vieţii lor.

      Articole recomandate