O poveste adevărată de Crăciun! Cerșetorul milionar care îi răsplătește pe cei cu suflet mare

poor02

Poveștile spuse de Crăciun sunt mereu binevenite. Ele ne oferă din magia lor și ne fac să fim mai buni. Însă sunt și povești reale, întâmplate cu oameni reali în situații adevărate. Aceste povești sunt cele mai frumoase și sincere.

Totul se întâmpla în Vancouver, Canada.  Yogi Omar, un tânăr din oraș, mergea pe drum când un cerșetor l-a oprit să-i ceară ceva mărunțiș. Întrucât nu prea avea bani, Yogi a refuzat să-l ajute și s-a pornit mai departe. Totuși după câțiva pași ceva l-a oprit din drum. S-a întors și i-a propus bietului cerșetor să-i ofere o masă și ceva haine de acasă pe care nu le mai folosea.

Omar a fost surprins când bărbatul care cerșea l-a refuzat. În schimb, a insistat la rândul său să îl ajute pe tânăr. L-a întrebat de ce are cel mai mult nevoie. Omar i-a răspuns că inițial nu se oprise pentru că tocmai plătise foarte mulți bani pe bilete până în Guangzhou, China, pentru a-și vizita tatăl aflat pe patul de moarte. Atunci bărbatul l-a întrebat cât plătește pe chirie. Omar a răspuns 469$, la care presupusul cerșetor a  scos un teanc mare de bani si i-a dat suma pentru o lună de chirie.

Uimit, tânărul a dorit să știe care este sensul acestui gest. Cerșetorul s-a dovedit a fi un om foarte bogat. Acesta i-a povestit că în fiecare noapte din săptămana dinainte de Crăciun, timp de trei ore se îmbracă în haine ponosite și începe să cerșească la colț de stradă pentru a vedea cine este binevoitor și îi ajută pe cei nevoiași. Bărbatul a refuzat să îi spună numele adevărat lui Omar, dar l-a rugat să continue să fie generos cu cei care au nevoie de ajutor.

Mi-a spus că face acest lucru în fiecare an împreună cu familia sa. Vor să vadă cine are un suflet bun și ar da o mână de ajutor unor oameni mai puțin norocoși”, povestește Omar.

Ajungând acasă, tânărul a postat povestea pe facebook, aceasta devenind pe loc virală. Ulterior mai multe reviste cunoscute au preluat istoria. Întreaga poveste o poți vedea pe pagina sa.

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate