Nu mai știi încotro s-o apuci? Ia-ți pantofi cu tălpi inteligente!

Nu mai știi încotro s-o apuci? Iată că s-a inventat încălțămintea care te scoate din încurcătură: pantofii cu tălpi inteligente, controlați de aplicațiile instalate la nivelul propriului smartphone.

Este desigur, o exprimare metaforică, dar nu tocmai departe de adevăr: un tânăr întreprinzător francez – Karim Oumnia – a realizat prima pereche de pantofi dotați cu branțuri conectate la telefonul mobil, prin intermediul tehnologiei Bluetooth.

Fabricate dintr-un soi de coctail de cauciuc sintetic și material plastic, aceste accesorii sunt înzestrate cu sisteme electronice sofisticate, care asigură încălzirea piciorului în sezonul rece și transmit informații valoroase vizând distanța parcursă de purtător, viteza, localizarea, altitudinea și numărul de calorii consumate.

F1Toți pantofii vor fi dotați în viitor cu astfel de tălpi inteligente – în circa 5-10 ani, oamenii vor purta doar astfel de încălțăminte, indiferent că sunt sportivi, persoane în vârstă sau motocicliști. Pantofii inteligenți pot face parte chiar și din ținuta elegantă a unei frumoase doamne ce adoră tocurile înalte”, susține inventatorul.

Lansarea interesantului produs va avea loc chiar spre sfârșitul anului în curs, Karim nutrind convingerea că începând cu anul 2015, invenția sa va înregistra vânzări cu adevărat spectaculoase.

      Articole recomandate