Noutăţi pe patru roţi: Honda FCV Concept – un auto pe hidrogen (Foto)

Specialiştii niponi ai casei automobilistice Honda au anunţat iminenta lansare, în cursul anului 2016, a unui nou model de berlină electrică, alimentată cu hidrogen: Honda FCV Concept.

Potrivit unui comunicat publicat la nivelul site-ului oficial al celebrei companii japoneze, pe piaţa din Ţara Soarelui Răsare îşi va face apariţia aşadar, începând cu luna martie a anului 2016, o nouă bijuterie în salsa fuel-cell, care promite să impresioneze atât prin aspectul său elegant şi rafinat, cât şi prin caracteristicile tehnice.

Înapoi în viitor

Cu un design futurist, care aminteşte de peliculele filmelor ştiinţifico-fantastice, noua Honda FCV Concept împrumută însă o serie de elemente regăsite în profilul modelului FCX Clarity, lansat cu un deceniu în urmă.

FPartea menită să impresioneze pasionaţii de noutăţi din universul auto se referă însă la alimentarea cu hidrogen, într-o formulă care asigură reducerea impactului ambiental la cota zero: motorul emite doar vapori de apă în atmosferă.

În plus, procedura de alimentare este foarte rapidă, un plin putând fi realizat într-un interval de 3 până la 5 minute.

F3

Desigur, criticile nu au întârziat să apară, urzicând fără milă producătorii, prin semnalarea dificultăţilor legate de asigurarea unei reţele suficient de bine reprezentate, de staţii de alimentare cu hidrogen, dedicate acestui model futurist, dar există un început pentru toate.

F4

Revenind la caracteristicile tehnice ale protagonistei nipone pe patru roţi, autonomia sa este de 700 de kilometri, fiind echipată cu un motor electric de 136 CP şi deţinând un rezervor special, de înaltă presiune (700 bari), care permite acumularea unei cantităţi suficiente de hidrogen pentru generarea energiei electrice necesare funcţionării motorului.

F2

Honda pariază pe alimentarea cu hidrogen

Specialiştii niponi ai casei Honda nutresc convingerea că alimentarea cu hidrogen va reprezenta de fapt cartea câştigătoare pe piaţa auto, în perioada imediat următoare.

Modelele care se vor orienta către această soluţie, vor fi mult mai apreciate în sectorul de profil, prezentând o serie întreagă de avantaje faţă de automobilele electrice tradiţionale.

F5

Printre punctele lor forte se numără tocmai viteza considerabilă de alimentare a rezervorului, faţă de ceea ce oferă azi o clasică staţie de alimentare a maşinilor electrice, care au nevoie de minim 30 de minute pentru o încărcătură rezonabilă.

Dacă ne aruncăm privirea şi asupra generatorului prezentat de Honda împreună cu prototipul noii sale maşini pe hidrogen, tindem să dăm dreptate producatorului: Honda Power Exporter este capabil să producă energie electrică, odată conectat la automobil, pentru un alt consumator complex, cum ar fi de pildă o locuinţă.

F6

 

      Articole recomandate