5 metode cum să te regăsești pe tine însuți

Majoritatea moldovenilor se plâng că sunt prinși în pânzele rutinei și că nu mai au timp ,, să fie ei înșiși”. Școala, facultatea sau serviciul ne impun un anumit program, însă noi ne dorim escapade, aventuri, momente unice care ne-ar permite să ne recuperăm pe noi înșine – cei adevărați.

Fericirea se ascunde în lucruri mărunte, care pot fi dobândite fără bani.

1. Pictează

Ții minte, atunci când erai mic și pentru fericire nu îți trebuia nimic mai mult decât o pensulă și o paletă de culori? Puteai sta concentrat asupra unei ,, picturi” ore în șir, de ce nu ai face asta și acum? Avem atâtea peisaje pitorești în țară, indiferent de anotimp, așa că ia-ți culorile, ieși afară, în câmp sau la balcon și dă frâu liber imaginației. Chiar dacă nu îți va ieși o ,, operă de artă”, nu va dura mai mult de două ore, iar după, vei fi mai relaxat și fericit că ai stat tete-a-tete cu tine însuți, măcar și două ore.

female-graffiti-artists-wallpaper-for-1920x1080-hdtv-1080p-3177-15

2. Ieși din casă

Chiar dacă acum e frig afară, nimeni și nimic nu te poate împiedica să faci ceva nou, să ieși din rutină. Tot de ce ai nevoie este o persoană în prezența căreia îți poți deschide sufletul, două pături groase și un termos mare cu ceva fierbinte și bun înăuntru. Urmează să găsiți un loc frumos unde nimeni nu vă deranjează discuțiile sufletești, unde nu există telefoane mobile, wireless și griji cotidiene.

Vintage-Origami-Picnic-Shootrdh

3. Încearcă ceva nou

Poate că sună banal, dar fericirea chiar se găsește în lucrurile mărunte, așa că încearcă ceva nou: cumpără-ți alt tip de ceai și alți biscuiți decât cei care constituie, în mod normal, micul tău dejun, mergi la școală, universitate sau serviciu pe alt drum, decât cel pe care mergi de obicei și încearcă să îți concentrezi atenția pe tot ceea ce întâlnești în calea ta, mergi la teatru și privește filme din categoriile pe care nu le-ai încercat până acum… poate să-ți placă, în fond nu ai nimic de pierdut.

daniellehunter-try-something-new

4. Mergi în locurile unde nu ai mai fost

Cu prima ocazie cum faci rost de niște timp liber, întocmește o listă a locurilor ( accesibile) unde nu ai mai fost până acum și pe care ai vrea să le vezi. Fie că este vorba de vreun teatru sau colțișor de țară, nu ezita și nu căuta scuze: mergi, explorează, fă poze și fii fericit.

Woman traveling with backpack via unsplash credit  Steven Lewis - Hello, Handbag

5. Ai încredere în intuiția ta

De multe ori acționăm din motive logice, crezând că vocea interioară nu face niciodată alegerea corectă. Uităm că acea voce sunt dorințele și visele noastre, ce nu trebuie ignorate, așa că nu mai trăi ca un robot, sortând lucrurile care apar în viața ta în două coloane: ,, bine” și ,,rău”, ci ai încredere în tine, în intuiția și bătăile inimii tale, iar dacă nici astfel nu vei proceda corect, într-un final vei fi fericit că ai încercat și că ai îndrăznit să-ți urmezi visele.

169

      Articole recomandate