Nostradamus, cine, ce?

Numele de Nostradamus a cutreierat în lung și în lat paginile internetului, adânciturile creierului uman și mii de discuții.

Nostradamus încolo, Nostradamus încoace, practic fiecare an înseamnă apocalipsă și fiecare zi înseamnă distrugere, toate datorită numelui de Nostradamus. Dar haideți să vedem ce ascunde acest nume.

Să-l luăm pe Nostradamus din punct de vedere istoric și ”omenesc”:

Născut pe 14 decembrie 1503, cu numele Michel de Nostre Dame în Saint-Remy, îşi construieşte viaţa în jurul medicinei. Cand Franţa este infestată de ciumă bubonică, pasiunea pentru medicină şi dorinţa de a ajuta oameni il fac pe Nostradamus sa călătorească și să îngrijească  victimele ciumei.

În 1533 se căsătoreşte şi îşi deschide un cabinet în Agen. Inchiziţia intervine în viaţa lui din cauza unei afirmaţii făcute de Nostradamus legate de o statuie a Fecioarei Maria. Când se întoarce în sânul familiei află că soţia şi cei 2 copii sunt morţi din cauza ciumei. Revine la medicină şi ajunge să fie considerat făcător de minuni.

După un timp se stabileşte la Salon şi se recăsătoreşte.  Cu situaţia materiala îmbunătăţită considerabil, nu mai practică medicina decât foarte rar şi devine interesat de ştiinţele oculte: magie şi astrologie. În 1550 începe să îşi facă cunoscute prezicerile legate de meteorologie şi fazele lunii,printr-o serie de broşuri.

După începerea acestor broșuri Nostradamus se metamorfoză în ceva supra-omenesc. De ce? Datorită prezicerilor sale:

Între 1555-1557 scrie aproape 2000 de profeţii  numite „Centurii”. Primele 100 sunt un succes şi Nostradamus ajunge la Curtea regelui.

Stilul de a scrie prezicerile era obscur şi de multe ori limbă de bază era franceza însă avea cuvinte în: italiană ,greacă,spaniolă, ebraică şi latină. Un catren, 4 versuri care nu făceau parte şi nu aduceau cu o poezie.

Mulţi critici au considerat că stilul vag al scrierilor era folosit de Nostradamus în mod conştient, pentru că textele să fie interpretate în diferită moduri. Există 400 de interpretări ale „Centuriilor”. Prezicerile ajung până în anul 3797 şi Nostradamus considera că ”scrierile mele vor fi mai bine înţelese de cei care vor veni după moartea mea.” Pe cât de adevărat, pe atât de greu e de realizat datarea acestor evenimente. Scrierile sunt datate după un calendar vechi ebraic. Nostradamus, se pare, ar fi înaintat totul cu 1000 de ani, fără să se ştie motivul.

După tot valul de profeții, Nostradamus e invitat la Paris în 1556. Nostradamus ajunge faimos la nivel internaţional după nişte preziceri legate de regele Henric al II-lea al Franţei.

Prima profeţie părea adevărată, dar destul de criptică, și sugera că un „bărbat chior” va deveni rege. Cea de-a doua profeţie destul de interpretabilă spunea:”Leul tânăr îl va învinge pe cel bătrân pe câmpul de luptă, într-o singură luptă. Îi va străpunge ochii în cuşca aurită, apoi va muri de o moarte năprasnică.

În 1559, 11 iulie regele moare după ce la 1 iulie participă la un turnir şi accidental, o lance îi străpunge coiful regal de aur şi ajunge în ochi. O aşchie din lance îi provoacă o a 2-a rană. Timp de 10 zile îndura dureri cumpite. Tot în aceste zile este singurul rege al Franţei cu un singur ochi.

După aceste evenimente este condamnat la arderea pe rug de către Biserica Romano-Catolică (care considera profeţiile „periculos de exacte”),dar de asemenea de ţărani care vedeau prezicerile mai mult drept blesteme. Scapă de execuţie datorită protecţiei Caterinei de Medici(regina).

Prezicerile legate de rege, acum adeverite, o fac pe Caterina deMedici să îl numească pe Nostradamus medic curant al fiului său Carol al IX-lea.

O poveste cunoscută spune că o dată clarvăzătorul a chemat îngerul Anael pentru a-i arăta soarta copiilor reginei într-o oglindă magică. Aparent, Nostradamus mergea la curte mai mult pentru a face horoscopul reginei şi a fiilor ei.Deoarece în acea perioadă monarhii erau cunoscuţi pentru pedepsirea mesagerilor din cauza mesajului, Nostradamus este suficient de abil în a-şi învălui viziunile neplăcute în expresii ambigue.

Deci cine a fost Nostradamus? Scriitor, profet sau un om care își făcea carieră datorită unui stil vag de a scrie și capacității sale de observație? Pentru noi e practic neimportant cine a fost, căci oarecum, indiferent cât de multe argumente nu am aduce, Nostradamus își are reputația de supra-om. De exemplu, fiecare an înseamnă un BUM din partea mass-mediei cu articole despre apocalipsă sau preziceri groaznice a lui Nostradamus, analizate în mii de feluri.

Câteva din predicţiile adeverite ale lui Nostradamus :

1. Hitler în Europa:Din adâncurile Europei de vest, un copil se va naşte din oameni săraci. El va seduce o mare de trupe cu glasul său, iar faima sa vă creşte până la tărâmul din est. Bestii feroce înfometate vor traversa râurile, iar mare parte a câmpului de luptă va fi împotriva lui Hister.”Hister este considerat de unii o greşeală de scriere,dar este în acelaşi timp un nume vechi al Dunării.

2. Incendiul din Londra:Sângele celor drepti nu va salva Londra, care va fi arsă de focul din anul ’66. Bătrâna doamnă vă cădea de pe locul său înalt şi mulţi din aceeaşi sectă vor fi ucişi.” În 1666, Londra arde timp de 3 zile şi totul porneşte de la un foc mic de la o brutărie.

3. Napoleon:Pau, Nay, Loron, mai mult din foc decât sânge, ca să înoate în glorie, cel puternic va fugi spre confluență. El va refuza intrarea sa la Piuses, pe cei depravaţi îi va întemniţa.” În profeție sunt numite 3 oraşe din Franţa. Napoleon s-a născut într-o familie modestă, iar Piuses face referire la Papa Pius, duşman al lui Napoleon.

4. 11 septembrie 2011:Cerul va arde la 45 de grade. Incendiul se apropie de marele oraş nou. Prin foc , el va distruge oraşul lor. O inimă crudă şi rece va aduce sânge. Nu va exista milă pentru nimeni.” 45 de grade poate face trimitere la latitudinea oraşului New York.

5.Putin:după o lungă așteptare, el nu se va întoarce în Europa, se va întoarce în Asia, (țara) una dintre acele a marelui Hermes, și va fi  mai puternic decât toți ceilalți lideri din est”. Trimitere la Putin, ţinând cont că Rusia e şi în Europa şi în Asia, iar Putin are alianţe cu China şi Korea de nord. De asemenea, în multe din prezicerile lui Nostradamus, Putin apare ca fiind Anticristul.

Restul prezicerilor se referă la: moartea Caterinei de Medici, schimbări climatice, jocurile Casei Albe, invazia sovietică din 1944, Stalin, bomba atomică, asasinarea lui John Kennedy şi a fratelui său Robert. De asemenea, el şi-a prezis propria moarte.

Adevărate, sau nu, prezicerile vor găsi întotdeauna un loc unde să se așeze. Căci mereu vom căuta să ne explicăm ce se întâmplă prin cea ce știm. Astfel, majoritatea catastrofelor își vor găsi, prin intermediul psihicului nostru, o reflecție în prorocirile lui Nostradamus.

Yupi!

Hai să fim prieteni

Cu fiecare like noi devenim mai buni

Abonează-te!

Lasă-ne adresa ta de e-mail, iar noi vom avea grijă să primești cele mai bune articole de pe Yupi.md

      Articole recomandate