Noi suntem mai fericiți decît românii, ruşii sau turcii

fericire-moldova

Cele mai fericite ţări din lume sunt în nordul Europei, în timp ce Republica Moldova se află pe locul 53, înaintea, Rusiei, Ungariei şi României, arată World Happiness Report 2013, publicat de Earth Institute din cadrul Universităţii Columbia.

Potrivit adevarul.ro, Danemarca, Norvegia, Elveţia, Olanda, Suedia, Finlanda şi Islanda sunt cele mai fericite ţări din lume, potrivit raportului. În acelaşi timp Rwanda, Burundi, Republica Centrafricană, Benin şi Togo – toate situate în zona subsahariană a Africii – se află pe ultimele locuri ale clasamentului, potrivit studiului World Happiness Report 2013 publicat de Earth Institute din cadrul Universităţii Columbia.

SUA se clasează pe locul al 17-lea, în spatele Canadei (locul 6), Australiei (locul 10), Israelului (11), Emiratelor Arabe Unite (14) şi Mexicului (16).

Raportul clasează Marea Britanie pe locul 22 între cele mai fericite naţiuni din lume, Franţa pe 25, Germania pe locul 26, iar Japonia pe locul 43.

Republica Moldova se află pe onorabilul loc 53, cu o medie de 5.791, înaintea unor state precum Croaţia (locul 58), Albania (locul 62), Belarus (locul 66), Rusia (locul 68) Grecia (locul 70) şi România (locul 90).

Sondajul global a fost efectuat între 2010 şi 2012.

În timp ce „lumea a devenit un loc mai fericit şi mai generos în ultimii cinci ani”, schimbările politice şi economice au condus la o reducere a nivelului de bunăstare în unele naţiuni, afirmă raportul.

Guvernele care îşi propun creşterea gradului de fericire a populaţiei ar trebui să aloce un procent mai mare din bugetul sănătăţii pentru tratamentul tulburărilor mentale, care reprezintă cel mai important „factor de nefericire” în ţările evaluate, afirmă autorii studiului.

Oamenii pot fi nefericiţi din diverse motive – de la sărăcie şi lipsa unui loc de muncă până la problemele familiale şi afecţiunile fizice„, se afirmă în raportul citat de zf.ro. „Dar în toate societăţile, tulburările mentale cronice reprezintă o cauză ce influenţează într-o mare măsură nefericirea”. „Dacă vrem o lume mai fericită, avem nevoie de o cu totul altă abordare asupra sănătăţii mintale”, conchid autorii raportului.

sursa: adevarul.ro/moldova

      Articole recomandate