NASA spune adevarul despre sfârșitul lumii

Oamenii de stiinta ai Agentiei spatiale americane, NASA, au decis sa descrie viitoarele evenimente cosmice, pentru a spulbera temerile generate de miturile potrivit carora sfarsitul lumii va veni la 21 decembrie 2012.

Zvonurile privind iminenta apropiere a Apocalipsei, speculatii bazate pe o interpretare eronata a calendarului mayas, au speriat o gramada de oameni, care s-au adresat expertilor NASA cu rugamintea de a explica fenomenele din 21 decembrie 2012. Data solstitiului de iarna se regaseste pe placa de piatra gasita de arheologi in 1960 si care are o vechime estimata la 1.300 de ani. Ea indica sfarsitul anului asa-numitului ciclu calendaristic al Erei celui de-al Cincilea Soare,care a inceput in august 3.114 i.e.n. Conform calculelor indienilor maya, la 21 decembrie 2012 se incheie marele ciclu de dezvoltare a omenirii, care a durat 26.000 de ani.

Desi cercetatorii culturii maya sunt unanimi in a afirma ca autorii calendarului indian nu au considerat aceasta data drept sfarsitul lumii, anul acesta in intreagalume s-au raspandit tot felul de zvonuri legate de diferite evenimente cosmice, care vor conduce la producerea unui cataclism pe Terra. Conform unuia dintre cele mai populare mituri, prin Sistemul Solar bantuie planeta Nibiru, care s-ar putea ciocni cu Pamantul la sfarsitul acestui an.


In acest context, NASA declara ca aparatura cosmica moderna nu ar putea trece neobservat un obiect de proportii uriase de pe orbita circumterestra, capabil sa intre in coliziune cu Pamantul si care ar trebui sa fie cel mai stralucitor corp stelar dupa Soare si Luna. „Nici unul dintre obiectele cosmice aflate la o oarecare distanta de Terra nu constituie un pericol pentru planeta noastra. Singura apropiere a unui asteroid se va produce, cu aproximatie, la 13 februarie 2013. Asteroidul va trece la o distanta de 29.000 de kilometri de Pamant. Nu se va ciocni de Terra”, au comentat situatia expertii NASA.

Oamenii de stiinta americani au au dezmintit si alte mituri extrem de raspandite, privind deplasarea campului magnetic al Pamantului, intrarea Planetei Albastre intr-o gaura neagra si disparitia vietii pe Terra din cauza unei explozii solare. Cea mai apropiata gaura neagra se afla la 30.000 de ani lumina de noi. Cu alte cuvinte, pentru a nimeri in unda ei de atractie Pamantul ar trebui sa zboare cu viteza lumii (300.000 de kilometri pe secunda) timp de 30.000 de ani.

In ceea ce priveste Soarele, toate exploziile lui sunt bine prognozate. Urmatorul fenomen de acest gen este asteptat in mai 2013. Teoric, toate aceste fenomene pot perturba sistemele electronice si de navigatie de pe Terra. Dar satelitii artificiali care tin Soarele sub observatie avertizeaza intotdeaune aceste pericole.

In 2012 nu va fi sfarsitul lumii. Planeta noastra s-a aflat in ordine timp de mai bine de patru miliarde de ani, iar acum este stabila. Timpul nu se opreste in loc pentru ca in bucataria noastra atarna un calendar care se termina la 31 decembrie. Asa si calendarul maya se incheie la 21 decembrie 2012. Este o ultima data din lunga perioada a sistemului de calculare a timpului folosit de civilizatia mayasa, dupa care incepe alt ciclu”, au insistat expertii americani.

      Articole recomandate