Muzeul orașului Chișinău va fi deschis pe 1 septembrie

Primăria Chișinău vrea să înceapă cât mai curând lucrările de renovare a clădirilor istorice din Chișinău. Prima construcție care ar putea fi reparată este Casa Plămădeală deoarece are nevoie de cele mai puține investiții.

Trebuie să începem de undeva renovarea centrului istoric că vedeți că ne sar toți în cap că nu facem nimic. Trebuie să terminăm cu Muzeul orașului Chișinău și să începem cu casa Plămădeală”, a declarat primarul Dorin Chirtoacă.

Acesta a cerut ca Muzeul orașului să fie deschis până în toamnă. „Mă chemați la tăiat panglica pe 1 septembrie. Cum vă descurcați treaba voastră”, a cerut primarul.

Amintim că Muzeul oraşului Chişinău a fost renovat, dar nu se deschide deoarece autoritățile se află în cautarea unui concept modern de amenajare a colecţiilor.

Anterior secretarul primarului, Lilian Carp a propus ca lucrurile să fie prezenate în formă digitală sau în format 3D, aşa cum se face în mai multe muzee din Europa. Pentru implimentarea proiectului ar fi nevoie de circa 1,5 milioane de lei.

      Articole recomandate