Monumentul lui Lenin de la Moldexpo va fi ”îngropat” mâine

Mai mulți veterani ai războiului de pe Nistru promit să demoleze mâine monumentul fostului lider bolșevic Vladimir Lenin, amplasat pe teritoriul Centrului Expoziţional Moldexpo.

Ba mai mult, veteranii îl invită și pe Vladimir Voronin să vină și să dea o mână de ajutor la lichidarea acestui monument. Invitații similare au primit și premierul Vlad Filat, președintele Nicolae Timofti, spicherul Marian Lupu și primarul capitalei Dorin Chirtoacă.

Monumentul lui Lenin urma să fie distrus încă în 1991, în baza unei hotărâri adoptate de Parlament. Agrarienii au decis însă atunci să-l păstreze și l-au dus la Moldexpo. Iar acest lucru a readus comuniștii la guvernare. Hotărârea din 1991 este încă legală, de aceea nimeni nu ne poate opri să demolăm monumentul”, afirmă Valeriu Ciobanu, unul dintre veteranii care promite să-l facă mâine zob pe Lenin.

Valeriu Ciobanu (Asociaţia veteranilor de război)

Ciobanu afirmă că el și colegii săi intenționează să îngroape ”rămășițele” dictatorului, iar  pe soclul pe care acum se află Lenin va fi înălțată troița de la Biserica eroilor căzuți la Nistru.

Demolarea monumentului este programată cu începere de la ora 10.00.

      Articole recomandate