Moldovenii se odihnesc peste hotare

Moldovenii prefera statiunile de peste hotare pentru odihna , cel putin asa indica cifrele. Circa 80.000 de moldoveni au preferat sa se odihneasca in aceasta vara peste hotare, in detrimentul locurilor pitoresti.

Moldovenii optează mai mult pentru un turism pasiv. Complexele hoteliere oferă mai multe posibilități de agrement, astfel turiștii vizitează mai puțin obiectivele turistice din țara de destinație”, a declarat Sevastian Botnari.

În opinia lui Sevastian Botnari, cele mai exagerate prețuri sunt în Turcia. Un pachet turistic poate depăși și o mie de euro. Moldovenii sunt dispuși să achite pentru un pachet turistic în medie 500-600 de euro.

Turiștii străini sunt mai puțin tentanți să viziteze Republica Moldova. De la începutul verii, obiectivele turitice din țară au fost vizitate de aproximativ 2 mii de turiști. Aceștia au vizitat beciurile de la Cricova, Mileștii Mici și Purcari, mănăstirile Hâncu și Saharna, dar și complexul arheologic Orheiul Vechi. Potrivit lui Sevastian Botnari, Republica Moldova devine un o zonă de maxim interes în luna octombrie, când are loc festivalul Vinului.

Pe parcursul ultimilor ani, destinaţiile turistice europene devin tot mai atractive pentru cetăţenii moldoveni. Un număr de 4/5 turişti moldoveni au ca destinaţie de vacanţă patru ţări: România, Bulgaria, Ucraina şiTurcia. Plajele şi staţiunile montane sunt solicitate de turiştii în masă.

Probabil e deprisos acum sa aratam de ce moldovenii prefera odihna peste hotare , dar tousi…

 

 

 

 

      Articole recomandate