Moldovenii merg la mare pe datorie

mare-moldoven-odihna

Sărăcia nu-i împiedică pe moldoveni să-şi organizeze vacanţele de vis. Pentru a merge la odihnă, tot mai mulţi decid să ia credite, fapt confirmat de creşterea numărului de cereri înregistrată de către instituţiile bancare.

Potrivit reporterilor de la jurnaltv.md, pentru moldoveni sezonul estival înseamnă vacanțe scumpe în afara țării, iar pentru a face față financiar tot mai mulți apelează la credite.

Începînd cu luna mai, băncile au acordat cu aproximativ 30 la sută mai multe credite, comparativ cu celelalte perioade ale anului. Dacă băncile îşi uimesc clienţii cu tot felul de promoţii, unele agenţii de turism au creat servicii online de creditare. Se cere doar completarea unui formular, iar raspunsul îl primesc de cele mai multe ori timp de o oră.

Conaționalii noștri nu sunt descurajaţi de faptul că vor avea de plătit datorii timp de mai multe luni sau chiar ani şi aleg cele mai scumpe oferte.

Cei mai tentaţi de a lua credite bancare sunt tinerii.În timp ce persoanele mai în vârstă sunt mai chibzuite. Destinațiile la care aspiră moldovenii sunt Turcia şi Grecia. 

Citește și : Destinații pentru turiștii moldoveni unde pot merge în vacanță fară de vize

      Articole recomandate