Misterul din spatele culorilor în marketing. De ce Facebook este albastru?

V-ați întrebat vreodată pe ce se bazează marile companii ale lumii atunci când decid culoarea brandului, logo-ului care să-i reprezinte?

De exemplu, de ce este Facebook albastru? Mark Zuckerberg este daltonist, iar aceasta este singura culoare pe care o poate vedea cel mai bine, scrie „The New Yorker”. Nu este o explicație tocmai științifică în cazul popularei rețele de socializare, dar sunt multe situații în care culorile ne infuențează deciziile în materie de cumpărături și nu numai.

1

Un experiment efectuat de HubSpot.com arată că simpla schimbare a culorii unui buton web infulențează numărul de „clickuri” date de useri.

În cadrul unei pagini online au fost amplasate două butoane de culori diferite: verde și roșu.
Verdele este asociat cu ideea de natură, mediu înconjurător și, datorită folosirii sale universale în cadrul semafoarelor, sugerează mișcarea înainte.

Roșu transmite entuziasm, pasiune, dar și avertizează, captând foarte repede atenția vizuală.
Rezultatul cercetării: butonul roșu a fost apăsat cu 21% mai mult decât cel verde, contrar așteptărilor celor care au realizat studiul.

Dacă vă întrebați de ce sunt hyperlinkurile albastre, răspunsul este simplu: Tim Berners-Lee, părintele internetului a fost cel care a dat aceasta culoare. „Mozaic”, unul dintre primele browsere web, avea un fundal de culoare gri și afișa textul în negru. Singura nuanță închisă diponibilă în afara de negru era albastru. Astfel, pentru a nu se confunda cu textul simplu și a fi în același timp vizibile pe fundalul browserului, hyerlinkurile au ajuns albastru închis, păstrându-și culoarea standard și în ziua de azi.

2 3 4 5  6 - Copy7

(via incont.ro)

      Articole recomandate