Misterul codului secret din desenele animate ale studiourilor Pixar și Disney

Desenele animate produse în studiourile Pixar și Disney, nu numai că se bucură de un succes garantat în rândurile publicului de toate vârstele, dar par să beneficieze și de o formulă misterioasă.

Este vorba despre un cod secret, strecurat cu bună știință în numeroase din cadrele-cheie ale acestor îndrăgite pelicule, alcătuit din patru caractere: „A113”.

Acest misterios cod se regăsește, după cum puteți observa în galeria foto oferită cu generozitate de imgur albums, pe cartelele cu numerele de înmatriculare ale autovechiculelor, pe ziduri, uși, accesorii tehnologice sau oriunde e loc de o inscripție, pe masură ce se derulează acțiunea animațiilor respective.

Codul „A113” poate fi remarcat cu ușurință în Shrek, Toy Story, Megaminimondo, În căutarea lui Nemo, Ratatouille, Universitatea monștrilor, Prințesa și Broscoiul sau Familia Simpson, pentru a aminti doar câteva din cele mai de succes animații Pixar-Disney.


F

F1

F2

F4

F8

F9

F10

 

Dar care sa fie oare secretul ce se ascunde în spatele acestei formule enigmatice?

Ei bine, răspunsul vă va surprinde, cu siguranță: A113 era una din aulele în care s-au școlit nume celebre ale studiourilor americane, în cadrul California Institute of Arts – clasa care și-a pus amprenta pe debutul unor veritabili profesioniști în domeniul animațiilor de succes, realizate mai târziu în laboratoarele Pixar sau Disney.

F11

Simbolul A113, strecurat în producțiile acestor mari case cinematografice, reprezintă un semnal prietenos, grație căruia, generațiile care au frecventat cursurile de grafică și diagrame animate, oferite odinioară în aula prestigiosului institut de artă american, se recunosc între ei.

A113 constituie așadar un salut, un detaliu menit să stabilească o legatură de complicitate între artiștii care lucreaza în acest sector, în amintirea unui lăcaș universitar fără de care, ei nu ar fi făcut niciodată meseria pe care o adoră.

      Articole recomandate